Poliţia din China arestează 18 adulți şi 10 copii la o întâlnire religioasă ilegală

Poliția chineză a arestat 28 de persoane, dintre care 10 copii, după ce au facut o razie duminică la un serviciu de închinare al Bisericii Early Rain Covenant (ERCC) din orasul Chengdu.

Detalii despre incident au fost postate pe pagină de rugăciune de pe Facebook a bisericii.

„În dimineața zilei de 22 august 2021, în timpul închinării de duminică la biserica Early Rain Covenant din Chengdu, poliția a intrat ilegal peste grupul de inchinare  Tashui în timpul unei intalniri în districtul Chenghua,” se spune în postare.

„{astorul Dai Zhichao a cerut poliției să prezinte un mandat de percheziție. Poliția s-a comportat cu duritate și a cerut să verifice cărțile de identitate ale tuturor celor prezenti. Dai Zhichao a fost bruscat și i-a fost confiscat telefonul mobil.”

În mod ciudat, poliția a permis credincioșilor să mănânce înainte de a fi obligați să mearga la sectia de politie.

În urma atacului, poliția a sesizat familia fratelui He Shan că acesta a fost plasat în detenție administrativă timp de 14 zile și amendat cu 1.000 RMB (154 dolari).

Soția lui Dai a fost, de asemenea, informată că sotul ei va ramane in detenție timp de 14 zile.

Un membru al ERCC a declarat pentru International Christian Concern (ICC) că mulți oameni au fost brutalizati de poliție pe perioada detenției. Copiii erau chiar loviți în cap de ofițeri dacă erau prinși jucându-se.

În loc să participe la biserică, guvernul chinez cere copiilor să se alăture unui grup numit Tinerii Pionieri din China, astfel încât acestia sa creasca și să devină comuniști.

Grupul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani și este sponsorizat de Liga Tineretului Comunist.

Președintele organizatiei China Aid, Bob Fu, descrie situația drept un război împotriva educației religioase pentru copii.

„Nimeni sub 18 ani nu are voie să intre într-o clădire a bisericii, altfel vor fi consecințe grave”, a spus Fu. „În toate școlile, copiii nu au voie să primească nicio educație religioasă sau să participe la activități religioase.”

În ultimii ani, regimul comunist chinez și-a intensificat măsurile represive pentru a contracara grupurile religioase din China, iar membrii ERCC s-au confruntat cu persecuții greu de suportat.

In trecut, CBN News a informat că pastorul Wang Yi, care conducea ERCC, a fost plasat in arest în decembrie 2018, după ce politia a descins in casa acestuia.

Cunoscutul pastor a fost condamnat la nouă ani de închisoare sub acuzația de „incitare la subversiunea impotriva puterii de stat” și „operațiuni comerciale ilegale”.

De asemenea,  QinDefu, unul din prezbiterii bisericii,  a fost condamnat în noiembrie 2019 la patru ani de închisoare de către o instanță din Chengdu. El a fost acuzat de „operațiuni de afaceri ilegale” pentru că avea cărți pentru biserică.

Recent, guvernul chinez a lansat informații cu privire la un nou sistem de recompense, ca o modalitate de a-i împiedica pe creștinii sa se angajeze în „activități religioase ilegale”.

Cetățenii sunt încurajați să raporteze pe oricine distribuie materiale religioase tipărite sau organizează adunări de închinare. Informatorii ar putea fi eligibili să primească 1.000 de yuani (150 USD) pentru spionaj.

„Cel mai recent raid împotriva ERCC, deși nu este nimic nou, arată o tendință îngrijorătoare conform căreia bisericile de casa sunt adesea supuse unor hărțuiri de acest gen în numele „ impunerii ordinii ”, in care autoritatile de la Beijing au folosit reglementări deficiente din punct de vedere legal cu privire la afacerile religioase, pentru a combate bisericile de casa din întreaga țară,” a declarat Gina Goh, directorul regional ICC pentru Asia de Sud-Est.

„Frica constantă a Partidului Comunist Chinez față de bisericile neînregistrate este atât jalnica cât și absurdă, întru-cât subliniază nesiguranța președintelui Xi față de orice ar putea atinge masa critică. Nu exista absolut nici un respect pentru libertatea religioasă,” a adăugat Goh.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.