Coreea de Nord a devenit extrem de eficientă în a extermina creştinii

Un nou raport al Comisiei SUA pentru Libertatea Religioasă Internațională (USCIRF) a constatat că dictatura comunistă nord-coreeană este mai hotărâtă ca niciodată să anuleze creștinismul.

„Campania de exterminare a tuturor adepților și instituțiilor creștine din Coreea de Nord a fost brutal de eficientă”, spune acesta.

Arestarea și detenția arbitrară, tratamentul crud, inuman și degradant, tortura, execuțiile și negarea sistematică a oricăror libertăți religioase sunt instrumentele pe care guvernul nord-coreean le folosește din plin, potrivit raportului intitulat „Persecuția organizată – Documentarea încălcărilor libertății religioase în Coreea de Nord” .

„Aceste încălcări, care au fost documentate cu cele mai noi date din 2020, sunt aparent concepute pentru a înlătura toate urmele creștinismului”, spune acesta.

Persecuția concertată sponsorizată de stat continuă prin „activitatea Ministerului Securității Statului, rețelele de informatori care se întind în China, prezența lagărelor de muncă forțată politice„ fără ieșire ”, execuții și un sistem educațional și organizațional care descurajează aderarea prin școli, locuri de muncă și cartiere.”

Anchetatorii USCIRF au intervievat supraviețuitori, martori și chiar autori ai încălcărilor libertății religioase. Majoritatea persoanelor intervievate au evadat din Coreea de Nord în 2019.

„Am identificat 68 de cazuri în care statul a urmărit persoane pentru religia sau convingerile lor sau pentru asocierea lor cu persoane religioase”, se spune în document.

Un fost deținut a explicat cum un prizonier care fusese arestat pentru contrabandă cu o mică copie a Bibliei din China în Coreea de Nord a fost închis în izolare.

„Gardienii au luat o tijă metalică din cele pentru curățat puștile și i-au cerut prizonierului să scoată mâinile după care au început să-l lovească fără milă cu tija metalică.”

Anchetatorii au „documentat, de asemenea, relatări credibile despre execuția creștinilor care practicaseră activități religioase pe teritoriul Coreei de Nord, mai degrabă decât în ​​sau prin China.”

„Este de remarcat faptul că detaliile acestor incidente provin de la foști oficiali de securitate, reflectând nivelul de secretizare pe care statul îl menține în raport cu incidentele legate de creștinism care apar pe plan intern”.

În iulie 2011, o femeie creștină și nepotul ei au fost executați de pluton în regiunea Onsong, provincia Hamgyong de Nord.

Într-un alt caz, șase persoane condamnate pentru practicarea creștinismului au fost executate în secret de către pluton în 2015. Acest lucru a avut loc în regiunea Yeonan din provincia Hwanghae de Sud, cu alte 40 de persoane condamnate la un lagăr de închisoare politică pe viață.

Raportul a fost scris de Inje Hwang, investigator la organizația pentru drepturile omului Korea Future, și de James Burt, director de strategie la Korea Future.

USCIRF este o comisie a guvernului federal creată prin Legea internațională privind libertatea religioasă din 1998. Rapoartele lor ajung pe masa președintelui SUA, a secretarului de stat american și a Congresului.

Sursa: Christian Today 

Un comentariu
  1. ana obuhov 2 septembrie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.