MYANMAR: Pastori arestați pentru că au condus o întâlnire de rugăciune pentru pace

Trei pastori din statul Kachin au fost arestați pentru organizarea unei întâlniri de rugăciune pentru pace în Myanmar. Marip Yaw Shu, președintele Comitetului pentru literatură și cultură Rawang (RLCC), a intentat un proces împotriva lor pentru inițierea unui serviciu interconfesional de rugăciune în comuna Naungmoon din districtul Putao pe 3 martie, organizat pe fondul tulburărilor, după ce armata a preluat puterea printr-o lovitură de stat militară la 1 februarie.

Pastorul Koshan Singsar, pastorul Z Kaw Htinah și pastorul M Hawng Di au fost arestați la 28 iunie. RLCC i-a acuzat pe pastori de provocare a fricii, răspândire de știri false și instigare la comiterea de infracțiuni împotriva angajaților statului, acuzații pentru care aceștia se confruntă cu o posibilă pedeapsă de trei ani de închisoare.

Președintele RLCC a obținut aprobarea de la autoritățile militare din Putao pentru a-i acuza pe cei trei lideri creștini pe 14 iunie. Convenția Baptistă din Kachin (KBC) a cerut să ne rugăm pentru eliberarea imediată a pastorilor.

S-au ridicat îngrijorări serioase cu privire la starea de sănătate a pastorilor. Pastorul Hawng Di, în vârstă de 70 de ani, are tensiune arterială crescută și are probleme la stomac. Un alt pastor este în recuperare după un accident vascular cerebral.

Mulțumiți-I Domnului pentru modul în care au condus lucrarea cei trei pastori, pentru credincioșia și curajul lor de a organiza întâlnirea de rugăciune din martie. Rugați-vă lui Dumnezeu ca mesajul Evangheliei să aducă multe roade, atât ca rezultat al întâlnirii de rugăciune, cât și al mărturiei pastorilor (Coloseni 1:6). Rugați-vă pentru sănătatea pastorilor, în special a pastorului Hawng Di, și cereți ca ei să primească îngrijirea medicală necesară și ca Domnul să intervină pentru a-i elibera, astfel încât să-și poată relua lucrarea în mijlocul poporului lui Dumnezeu.

Sursa: Barnabas Found

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.