După 20 de ani de la atacul care a zguduit America: “De la 9/11 la 3:16”

În urmă cu 20 de ani, în acest weekend, lumea a rămas în stare de șoc total. Teroriștii au direcționat două avioane de pasageri în ambele turnuri ale World Trade Center. A fost o lovitură directă asupra simbolurilor care reprezentau puterea economică a Statelor Unite. Un al treilea avion a lovit Pentagonul, care reprezenta puterea și securitatea militară a țării. Un alt avion a fost doborât cu puțin înainte de ținta prevăzută de către pasagerii săi, care au demonstrat ce înseamnă adevăratul curaj.

Americanii au trecut la fapte în încercări îndrăznețe de a salva vieți prețioase, mulți pierzându-și-le astfel pe ale lor. Oameni îngroziți și năuciți de panică au fugit afară din clădiri, în timp ce primii respondenți curajoși și plini de compasiune au intrat. Adevărata măreție a Americii s-a manifestat. Oamenii s-au unit, s-au rugat împreună și L-au căutat pe Dumnezeu. Chiar și un Congres divizat s-a reunit în rugăciune publică pe treptele Capitoliului.

Smerenia vizibilă, unitatea și privegherile deschise și pasionante în rugăciune păreau să dispară mult prea curând. Diviziunea dintre lideri s-a adâncit. Mă rog ca poporul lui Dumnezeu și toți americanii îngrijorați să se adune în acest moment căutându-L pe Dumnezeu, deoarece este atât de evident că avem nevoie de înțelepciunea Sa. Am încredere că nu va fi nevoie de un alt atac îngrozitor sau de un colaps total pentru a ne îngenunchea.

Oroarea de la 11 septembrie 2001
Cifrele au fost pe cât de șocante, pe atât de uluitoare. Chiar săptămâna trecută, rămășițele a două victime de la World Trade Center au fost identificate prin ADN. Rămășițele a peste 1.100 de persoane nu au fost niciodată identificate, deși numele lor sunt cunoscute și nu au fost uitate. Numărul total al persoanelor care au murit în acea zi a fost de 2.992.
• 2.759 au murit în World Trade Center (inclusiv 10 persoane vinovate pentru deturnarea avioanelor și 157 de pasageri și membri ai echipajului)
• 125 au murit în Pentagon (inclusiv 5 persoane vinovate pentru deturnarea avionului și 59 de pasageri și membri ai echipajului)
• 44 au murit în zborul 93 (inclusiv 4 persoane care au încercat deturnarea avionului)
• În total, au murit 60 de ofițeri ai Departamentului de Poliție din New York și ai Autorității Portuare.
• 343 de pompieri și paramedici au fost uciși
• 1.717 familii nu au primit rămășițele trupurilor celor dragi
• 3.051 de copii și-au pierdut un părinte în urma atacurilor
• 20% dintre americani cunoșteau pe cineva care a fost rănit sau ucis în atentate

Adevărul din 3:16
În timp ce ne amintim de durerea și oroarea asociate cu perechea de numere „nouă” și „unsprezece”, există două numere pe care nu trebuie să le uităm, deoarece ele ne aduc vindecarea de trecut, pacea în prezent și speranța pentru viitor. Acestea sunt numerele „trei” și „șaisprezece”.

Luați în seamnă aceste scripturi. Orice s-ar întâmpla, adevărul lor vor birui.

1 Corinteni 3:16 – „Nu ştiţi că voi sunteţi Templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi?” Prezența lui Dumnezeu biruiește.
Coloseni 3:16 – „Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.” Cuvântul lui Dumnezeu biruiește.
2 Tesaloniceni 3:16 – „Însuşi Domnul păcii să vă dea totdeauna pacea în orice fel. Domnul să fie cu voi cu toţi!” Pacea lui Dumnezeu biruiește.
1 Ioan 3:16 – „Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi.” Iubirea lui Dumnezeu biruiește.
Mai există un verset pe care cred că îl știți deja: Ioan 3:16 – „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” Fiul lui Dumnezeu biruiește.

Singura noastră speranță în zilele cele mai negre

Adevărurile din 3:16 înving oroarea din 9/11. Nu trebuie niciodată să uităm că răul s-a petrecut în acea zi, dar niciodată nu trebuie să-L abandonăm pe Dumnezeu, care trimfă împotriva răului de pretutindeni. Adevărul și viața Lui alungă toată singurătatea, nebunia, teama și ura. Singura noastră speranță este prin Fiul Său, Iisus Hristos, care salvează, mântuiește și reconstruiește – chiar și în zilele cele mai rele.

Un articol de James Robison, fondator The Stream, pentru aceeași publicație.

Traducere de Edictum Dei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.