Guvernul britanic renunță la cazul împotriva predicatorului creștin care a slujit în aer liber în timpul lockdown-ului

Serviciul de Urmărire Penală (CPS), a anunțat că renunță la un caz împotriva unui predicator creștin, arestat anul trecut pentru că și-a continuat lucrarea de misiune în stradă în timpul lockdown-ului din Regatul Unit de anul trecut.

Christian Concern relatează că pe 2 aprilie 2020, Mike Overd, un predicator în vârstă de 56 de ani, a refuzat să-și suspende lucrarea de misiune în stradă, pe care o face în centrul orașului Taunton din Somerset, Anglia de peste un deceniu.

Overd predica, se ruga și împărțea Biblii într-o perioadă în care toate bisericile au primit ordine stricte de la guvern, „să-și închidă porțile!”. Polițiștii din Avon și Somerset l-au luat la întrebări după ce o persoană a depus o plângere împotriva lui.

Ofițerii l-au avertizat că trebuie să plece acasă din cauza noilor restricții cauzate de pandemie.

Overd, care lucrează exclusiv că predicator, a spus că își îndeplinește îndatoririle de evanghelist, oferind sprijin pastoral celor care duc lupte în acele momente de criză națională – și că respectă regulile oficiale de distanțare socială.

El i-a întrebat pe polițiști dacă autoritățile „au de gând să interzică lucrătorilor creștini să vină să ajute oamenii?”

După ce acesta a refuzat să plece, ofițerii au strâns Bibliile lui Overd și l-au alungat din zonă, i-au dat și o amendă de 82 de dolari.

Cazul lui Overd trebuia audiat în instanță pe 6 septembrie, la un an și jumătate distanță. Avocații săi de la Christian Legal Center au argumentat că predicatorul a ieșit pe stradă în scopul „serviciilor voluntare sau caritabile „conform reglementărilor COVID-19. Aceștia au susținut, de asemenea, că reglementările, așa cum au fost interpretate de ofițerii de poliție în ziua respectivă, erau disproporționate și constituiau o intervenție nerezonabilă în drepturile lui Overd în temeiul dreptului european și al dreptului comun englez.

Expertul teolog creștin, dr. Martin Parsons, a depus și el un dosar în cazul lui Overd, și a subliniat că predicarea de stradă este o parte importantă a creștinismului evanghelic, chiar și în timpul epidemiilor.

El a mai spus că „există o practică lungă și continuă a predicării de stradă și a altor forme de evanghelizare în aer liber în Marea Britanie, care este văzută de creștinii evanghelici că fiind o parte esențială a îndeplinirii poruncii lui Hristos, de a predica Evanghelia tuturor oamenilor, în special acelora care este puțin probabil că vor intra vreodată într-o biserică…”

În urmă examinării cazului lui Overd, CPS a anunțat că renunță la caz.

„Aceasta este o mare victorie pentru libertatea de exprimare. Privind înapoi, la începutul pandemiei, am știut că ceva nu este în regulă cu puterea pe care poliția a primit-o din partea guvernului. Nu mi se părea un lucru normal că eu să stau acasă, să nu ies să predic atunci când oamenii aveau atâta nevoie… La acea vreme, am fost condamnat de mulți pentru că am căutat să duc un mesaj de speranță oamenilor deznădăjduiți. Am pierdut prieteni apropiați pentru poziția pe care am luat-o … Faptul că s-a renunțat la cazul meu după ce timp de 18 luni am fost supus presiunilor, denotă că legile, în general, au fost legate strict de a controla și a intimida”, a spus predicatorul într-o declarație.

BBC a raportat în luna aprilie că până la acea perioada, au fost emise peste 85.000 de amenzi legate de COVID. Au existat nenumărate cereri că acestea să fie revizuite sau anulate, multe cazuri creând probleme unui sistem juridic aflat deja sub presiune.

SURSA | CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107