60 de ani de istorie și minuni marca CBN

La 1 octombrie 1961, Pat Robertson a difuzat prima emisiune televizată la WYAH-TV în Portsmouth, Virginia un post care abia de avea acoperire în imediata apropiere a sediului. Cu o oră de emisie, curajul și visul lui s-a transformat în prima rețea de televiziune creștină din Statele Unite. Iar astăzi, la 60 ani distanță, The Christian Broadcasting Network (CBN) este cea mai mare rețea de televiziune creștină din lume.

În anii 1970, este înregistrată marca CBN Internațional, iar aceasta înseamnă emisiuni și programe creștine 24/24 în America de Sud, Canada, Orientul Îndepărtat, Africa și Europa. În 1980 CBN deschide un birou de știri în Washington DC și desenul animat Cartea Cărților lansat în Japonia.

În 1990, peste o sută de milioane de oameni au urmărit episodul special de Crăciun și filmul Cartea Cărților la Ostanchino, postul de televiziune central de la Moscova care difuza în toate cele 15 țări ale Uniunii Sovietice. În aceeași perioadă, programele televizate CBN ajung la peste 200 de milioane de oameni din Orientul Mijlociu, iar Filipine și România difuzează blitz-uri cu Evanghelia la milioane de telespectatori.

În 2020, programele TV CBN au fost difuzate în 174 de țări, în 48 de limbi. Astăzi CBN produce programele televizate în SUA și în alte 16 centre din întreaga lume.

Dincolo de televiziune, CBN este un misiune non-profit la nivel mondial care demonstrează dragostea lui Dumnezeu și împărtășește Evanghelia lui Isus Hristos prin evanghelizare mediatică și ajutor umanitar. După 6 decenii, CBN este misiunea care și-a asumat mai multe fațete, cu acoperire globală, împărtășind națiunilor speranța și mântuirea în Isus Hristos.

Programul „The 700 Club”, este emblema postului CBN și cel mai longeviv program difuzat continuu din 1966. În 2021 CBN marchează o sărbătoare dublă, 60 de ani de la emisia TV și 40 de ani de la lansarea desenului animat Cartea Cărților în Japonia.

În Republica Moldova, CBN se lansează în toamna anului 2017 cu difuzarea filmului Cartea Cărților și a emisiunii Club 700, în limba rusă la postul public Euro TV. Iar în martie 2018, cu primul sezon Cartea Cărților în limba română la postul public Moldova 1.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.