DUPĂ 60 de ANI Pat Robertson renunță la postul de gazdă a emisiunii The 700 Club

VIRGINIA BEACH, VA (1 octombrie 2021) – Pat Robertson, fondatorul Christian Broadcasting Network (CBN), a anunțat vineri, 1 octombrie 2021, la 60 de ani de la prima difuzare a CBN (1 octombrie 1961) că a renunțat la funcția de gazdă a programului de lungă durată The 700 Club.

„Spectacolul de astăzi va fi finalul meu ca gazdă a emisiunii The 700 Club”, a spus Robertson. „Înlocuitorul meu va fi fiul meu foarte capabil, Gordon, care va prelua funcția de gazdă cu normă întreagă a programului.”

Aceasta este emisiunea și începuturile CBN. De asemenea, programul The 700 Club îl consacră pe Robertson ca cel mai longeviv moderator de emisiune TV din SUA. Robertson își va îndrepta eforturile spre predarea studenților de la Universitatea Regent, pe care a fondat-o în 1977, și se va alătura, de asemenea, în viitoarele emisiuni CBN ca mandat de știri.

„Atât de multe momente uimitoare pe platoul clubului 700 cu prietenul meu drag Pat Robertson care se retrage ca gazdă zilnică după 60 ani! A fost onoarea vieții să fiu coorganizat cu el în acești ultimi 8 ani! Aștept cu nerăbdare să fiu alături de el o dată pe lună pentru popularul spectacol „Voice Mail” de la Club 700. Dumnezeu să te binecuvânteze, Pat! Ai făcut-o distractiv!” a declarat partenera de platou în ultimii 8 ani la Club 700, Wendy Griffith.

Interviuri în toate colțurile lumii 

În perioada în care a fost gazda la The 700 Club, care a început producția în 1966, Robertson a căutat pentru interviuri, oaspeți interesanți pentru publicul său.

Printre personalitățile care și-au împărtășit povestea și experiențele cu Pat Robertson sunt:

  • Interviuri exclusive cu președinții SUA Jimmy Carter, Ronald Reagan, Gerald Ford, George H. Bush și Donald Trump
  • Interviuri aprofundate cu o duzină de prim-miniștri ai statului Israel, inclusiv Yitzhak Rabin Shimon Peres, Menachem Begin, Benjamin Netanyahu, Ehud Barak, Ariel Sharon și Ehud Olmert.
  • Un interviu cu omul de știință nucleară Khidir Hamza, care se ocupa de cercetarea atomică a lui Saddam Hussein, în timpul căreia a aflat în mod concludent că Saddam nu a putut fabrica o armă nucleară, respingând în mod clar afirmația existenței armelor de distrugere în masă de către președintele american George W. Bush.
  • Robertson s-a întâlnit în Africa cu rebelul șef de război Jonas Savimbi. De asemenea, a călătorit cu un avion mic spre Mozambic, deținut de rebeli, pentru a-l intervieva pe Afonso Dhlakama, liderul armatei cunoscut sub numele de RENAMO.
  • El a călătorit la Quetta, Pakistan, la granița cu Afganistan și a șezut pe podeaua unui cort pentru a vorbi cu liderii unui grup cunoscut sub numele de Mujahadin, care ulterior s-a transformat în Al-Qaeda. Robertson a mers la spitale și a văzut suferința cauzată de atrocitățile rusești în populația civilă. El a reușit să prezică audienței sale declinul puterii sovietice rezultat din pierderile ei în Afganistan.
  • În perioada 1967-85, un oficial de informații numit John Walker a dezvăluit sovieticilor planurile de război ale flotei americane din Atlantic. Nimeni nu știa de sursa scurgerii până când un membru al familiei lui John Walker l-a contactat pe Robertson și a apărut în The 700 Club pentru a identifica spionul care era tatăl ei.
  • Robertson a intervievat președinții din Africa de Sud, Zambia, Angola, Zaire, Vietnam și practic toți liderii din America Latină.
  • El a călătorit în China și a adus audienței sale un interviu exclusiv cu prim-ministrul Zhu Rongji, iar în vizitele ulterioare s-a întâlnit cu Ministrul de Reducere a Sărăciei în China pentru a arăta situația disperată a săracilor din acea națiune.
  • Robertson a prezentat telespectatorilor oaspeți fascinanți precum fizicianul Edward Teller și futuristul Alvin Toffler și alți oameni de știință, autori, oameni de stat și compozitori, precum și a furnizat învățături spirituale, discernământ, rugăciuni și inspirație.
  • Robertson a fost responsabil pentru înlocuirea trupei live de la The 700 Club cu un segment de știri și analize prezentate de o echipă de știri dedicată care aduce spectatorilor The 700 Club informații despre evenimentele mondiale. Astăzi, CBN News este o organizație de știri națională/internațională, nonprofit, care oferă programare 24 de ore pe zi prin cablu, satelit și Internet. Cu un grup de profesioniști în știri, CBN News oferă știri de la sediul central din Virginia Beach și birourile din Washington D.C., Ierusalim și din alte părți ale lumii.

Începând din octombrie, Robertson va apărea doar într-un episod interactiv lunar din The 700 Club, pentru a răspunde la e-mailurile spectatorilor. De asemenea, va rămâne disponibil ca consultant senior în afaceri internaționale, apărând ocazional cu mandat de știri.

Profesor la Regent University 

De asemenea, Robertson așteaptă cu nerăbdare să-și dedice energia și experiența pe deplin pentru a ajuta la instruirea și echiparea membrilor corpului studențesc de 11.000 de membri ai Universității Regent în timp ce își pregătesc misiunea de a deveni „Lideri creștini pentru a schimba lumea”.

Documentarul Istoria CBN 

Pentru a comemora cea de-a 60-a aniversare, CBN a lansat astăzi un documentar, The CBN Story, disponibil la www.CBNFamily.com

Documentarul analizează începuturile umile ale CBN, de la primii ani de formare și creșterea miraculoasă până la impactul global actual al Christian Broadcasting Network.

Povestit de Kevin Sorbo, The CBN Story este relatat prin fotografii de arhivă, interviuri puternice și imagini recent descoperite.

„‘Bine și credincios’ ” nici măcar nu începe să descrie serviciul tatălui meu pentru CBN timp de 60 de ani.

Moștenirea sa și exemplul vieții sale de rugăciune vor continua să conducă The 700 Club în anii următori”, a spus Gordon Robertson, care a fost co-gazdă și producător executiv al The 700 Club timp de două decenii. „Și cea mai bună parte este că el merge peste drum la Regent University și va fi regulat în The 700 Club în viitor.”

Despre Christian Broadcasting Network 

The Christian Broadcasting Network (CBN) a fost fondată în 1960. În 1961, CBN a lansat primul post de televiziune creștin din SUA autorizat să transmită programare creștină cu normă întreagă, cu sediul în Portsmouth, Virginia. De atunci, CBN a devenit un producător major de programe și conținut creștin, difuzând în 174 de țări și teritorii și lucrând în 70 de limbi și dialecte. Cartea Cărților este seria continuă de aventuri biblice animate de CBN, cu lecții la domiciliu și la școala duminicală, și o aplicație gratuită pentru copii pentru Biblie. De asemenea, CBN.com și site-urile internaționale conexe transportă conținut de inspirație și misiune pentru milioane. CBN News transmite 24/7 prin internet de la studiouri din Virginia, Washington D.C. și Ierusalim. Donatorii CBN ajută la susținerea activității umanitare, inclusiv a programelor de alimente, medicale, orfani și de ajutor în urma dezastrelor.

Traducere de Olivia Gheorghiță

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107