Actualitatea în Lumină: Libertatea religioasă și sesiunea APCE (Strasbourg)

Subiectul 1: Libertatea religioasă și sesiunea APCE (Strasbourg)

Săptămână trecută, începând cu data de 27 septembrie, la Strasbourg a avut loc sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Republica Moldova a fost reprezentată de o nouă componență a delegației noastre naționale formate în baza rezultatelor alegerilor parlamentare din 11 iulie curent. Totodată, voi analiza discursul lui Peter Szijarto, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei din perspectiva la trei subiecte: libertatea religioasă, libertatea de exprimare și legea Ungariei privind educarea copiilor în conformitate cu convingerile părinților.

Subiectul 2: Premieră în Moldova. Doi transsexuali au recurs la operație de mărire a sânilor.

Pe data de 24 septembrie, portalul Publika.md a publicat un reportaj cu următorul titlu: Premieră în Moldova. Doi transsexuali au recurs la operație de mărire a sânilor. În cadrul acestei emisiuni am atras atenția de multiple ori la faptul că viteza de schimbare în societate, în special, la capitolul moralității este una foarte mare. Iată că titluri de știri pe care le citeam doar în țările considerate liberale, deja încep să devină o realitate și pentru noi.

Subiectul 3: Necrolog Mămica

În încheiere doresc să revin la ceea ce am menționat la începutul podcastului. Este o notă mai mult personală. Cu durere în suflet, doresc să vă anunț că pe data de 29 septembrie, 2021, a plecat la Domnul Mămica mea în vârstă de 83 de ani. Plecarea ei a lăsat un gol adânc în sufletul meu. Ea a fost femeia care mi-a dat viață, un dar unic pe care Dumnezeu l-a dat femeii prin actul creației. Doar femeile pot da naștere unei noi vieți pe acest pământ, un element important și relevant, în special, în contextul subiectului discutat anterior.

Sursa: Valeriu Ghilețchi.md

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.