Conferința de Apologetică: „Istoricitatea învierii lui Isus” cu Dr. William Lane Craig la Timișoara

Învierea lui Isus este cel mai important subiect apologetic discutat și contestat de-a lungul veacurilor. Învierea este fundamentul creștinismului și fără înviere credința noastră ar fi un non-sens. Dar învierea este un fapt istoric cu dovezi și urme care dăinuiesc peste secole.

„Istoricitatea învierii lui Isus” este subiectul Conferinței de Apologetică cu Dr. William Lane Craig găzduit în 14 octombrie 2021, ora 18:00 de Biserica Baptistă „Providența” Timișoara. Dr. William Lane Craig, autorul cărții „Credința rațională: Adevărul creștin și apologetica”, va participa via Zoom.

Evenimentul organizat de Reasonable Faith Romanian Chapter, Institutul de Apologetică Vox Dei în colaborare cu Biserica Baptistă Providența din Timișoara va fi disponibil pentru România prin platforma Zoom. Dacă ai întrebări legate de argumentele raționale și istorice despre Învierea lui Isus. Dacă îți dorești să înveți cum să-ți argumentezi credința. Dacă ai nevoie să-ți întărești convingerile în cel care a murit și a înviat pentru fiecare dintre noi, atunci Conferința de Apologetică cu Dr. William Lane Craig este locul și momentul potrivit.

Folosind link-ul de mai jos poți adresa întrebări pentru Dr. William Lane Craig începând din acest moment.

Link: https://sli.do/event/oyw7ojmi
Codul: #M3PROVI

Despre vorbitor:

William Lane Craig s-a născut la 23 august 1949, este un filosof analitic american și teolog creștin, apologet creștin și autor de cărți. El este profesor de filosofie la Houston Baptist University și profesor de cercetare de filosofie la Talbot School of Theology (Biola University). Locuiește în Atlanta, Georgia, împreună cu soția sa Jan și cei doi copii adolescenți ai lor Charity și John. La vârsta de 16 ani, în timp ce era junior la liceu, a auzit mai întâi mesajul Evangheliei creștine și și-a dat viața lui Hristos. Craig și-a urmat studiile universitare la Wheaton College (BA 1971) și studii postuniversitare la Trinity Evangelical Divinity School (MA 1974; MA 1975), Universitatea din Birmingham (Anglia) (Ph.D. 1977) și Universitatea din München (Germania) ) (D.Theol. 1984). Din 1980–86, a predat Filosofia religiei la Trinity, timp în care el și Jan și-au întemeiat familia. În 1987, s-au mutat la Bruxelles, Belgia, unde Craig a urmărit cercetări la Universitatea din Louvain până în 1994.

William Lane Craig a actualizat și a apărat argumentul cosmologic al Kalam pentru existența lui Dumnezeu. De asemenea, a publicat lucrări în care pledează în favoarea plauzibilității istorice a învierii lui Isus. Studiul său asupra satisfacției divine și platonismului a culminat cu cartea sa Dumnezeu peste toți.

Pentru mai multe detalii, urmăriți pagina de Facebook Vox Dei Ministries și Biserica Baptistă „Providența” Timișoara.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.