IMPRESII de la primii cititori despre Ghidul „Studiază Scriptura” semnat de Daniel Godja

De ce merită să cumperi, să citești sau să studiezi o carte scrisă de un autor român? De ce este important în zilele noastre să mai avem și să folosim instrumente pentru studierea Scripturii? De ce acest nou titlu de carte este o realizare importantă pentru autor și un dar pentru generația noastră? De ce este important să mai citim cărți și să studiem Biblia profund și corect? Împărțim cu dvs recomandările primilor cititori și critici ai ghidului pentru practicarea credinței „Studiază Scriptura” scris de Daniel Godja.

„În perioada convertirii fratelui Daniel păstoream Biserica Baptistă „Harul” din Varias, fiind martor al modului minunat în care Dumnezeu a lucrat la mântuirea fratelui nostru. Deși la momentul botezului nu avea decât 18 ani, totuși până aici trăise destui ani caracterizați de rebeliune, distracții, alcool, consum și comercializare de stupefiante și alte lucruri ca acestea.

După botez, fratele Daniel s-a remarcat printr-o preocupare deosebită pentru studiu Biblic. Nu după multă vreme a început să slujească în biserica locală. Acum este pastor al Bisericii Baptiste „Emanuel” din Viena, unde slujește prin predicare și ucenicizare. Metoda de studiu Biblic propusă în lucrarea de față este caracterizată prin redarea schematică și concisă a unor elemente necesare pentru o interpretare corectă a textului Biblic.

Apariția acestui îndrumar de studiu Biblic este un prilej de bucurie pentru mine, ca păstor, și este cu atât mai salutară cu cât astăzi este tot mai rar să vezi tineri creștini preocupați și de altceva decât de laudă și închinare”, mărturisește cu bucurie pastorul Bisericii Baptiste „Betel” Sânnicolaul Mare, Daniel Scurt.

,,Studiază Scriptura nu este un tratat hermeneutic academic, ci redarea observațiilor practice ale unui frate drag, după munca lui personală cu textul Scripturii. Pare că Daniel a surprins în această carte elementele care l-au ghidat și ajutat pe el, iar adesea, tocmai pașii punctuali, clari și pragmatici sunt cei care conduc mai repede către profunzime și complexitate”, notează pastorul Bisericii Baptiste „Logos” din București, Nicu Sotir.

„Citind cartea fratelui Daniel Godja mi-am adus aminte de frații iudei din Berea care au primit Cuvântul cu toată râvna și cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este așa. Cartea „Studiază Scriptura” îl invită pe cititor să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu ca de un bisturiu cu două tăișuri, extrem de bine ascuțit, pe care nu îl poți mânui neglijent.

Pentru o interpretare corectă a Scripturii este nevoie de iluminarea Duhului, dar și de seriozitatea celui ce o citește. Amatorismul în interpretarea Scripturii poate fi foarte periculos și letal pentru sufletul celui ce citește sau ascultă acest Cuvânt. De aceea, apreciez contribuția fratelui Daniel adusă prin această carte la conștientizarea responsabilității împărțirii drepte a Cuvântului și a studierii lui sistematic”, susține pastorul Bisericii Baptiste „Maranata” din Hunedoara, Adrian Condrea.

„Studiază Scriptura” – nu este doar vocativul rostit de vreun păstor sau un erudit al Bibliei, ci îndemnul onest al unui tânăr ce a găsit drumul spre Cristos prin Biblie și care dorește să pună în mâinile cititorului comun al Scripturii un model, un manual util în apropierea noastră de Cuvânt. Salut apariția acestei cărți, despre care nădăjduiesc că va fi o bună unealtă în mâinile tinerilor și nu numai, ale celor ce doresc să înțeleagă mai bine Biblia, să o interpreteze corect și să o aplice matur în viețile lor. Daniel, mult har în nobila slujbă de a scutura copacul; mă rog să-l scuturi bine și să aduni toate fructele și să le servești tuturor celor ce doresc să guste din ele!” a împărtășit pastorul Bisericii Baptiste „Betania” din București, Emanuel Dejeu.

„Anul acesta (2020), în luna Martie, fiind invitat să predic în Biserica Baptistă „Emanuel” din Viena și fiind găzduit de fratele Daniel Godja timp de trei zile, am avut ocazia să-l cunosc pe autor ca om și să devenim prieteni. Ceea ce ne-a apropiat este pasiunea comună pe care o avem pentru Cuvântul lui Dumnezeu și sunt convins că această lucrare s-a născut din această pasiune. Studiază Scriptura este un imperativ adresat tuturor credincioșilor și totodată o metodă pentru a-l realiza. Simplitatea explicațiilor, combinată cu enunțarea clară a principiilor de studiu Biblic recomandă această carte de la sine”, a împărtășit pastorul Bisericii Baptiste „Sfânta Treime” din Stoborăști-Olt, Alex Ghiță.

Ghidul pentru practicarea credinței „Studiază Scriptura” a fost editată la ePublishers, București 2021 și poate fi achiziționată de la Librăria Coresi.ro  De asemenea, puteți face rost de noul Ghid de studiu „Studiază Scriptura” direct de la autor, contactând-ul printr-un mesaj privat pe pagina personală Daniel Godja AICI!

Mai multe despre noul titlul de carte „Studiază Scriptura” VEDEȚI AICI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.