Mana de luni: Ceilalți pot ajuta, dar noi trebuie să facem munca

Există un adevăr universal cu privire la o sarcină  ce trebuie făcută: cineva trebuie să muncească. Iar dacă doar dumneavoastră puteți face munca, fie vă hotărâți să faceți lucrarea – fie aceasta, cu siguranță, nu va fi realizată.

Tim Kight, trainer și consultant în afaceri, oferă această observație înțeleaptă: „Medicii nu te fac sănătos. Nutriționiștii nu te fac slab. Profesorii nu te fac inteligent. Antrenorii nu te fac în formă. Ei te ajută, dar tu trebuie să îți asumi responsabilitatea și să faci treaba. ”

Sună de bun simț, dar prea des nu reușim să „facem treaba”, după cum spune Kight, și ne întrebăm de ce succesul așteptat se transformă în eșec. Am văzut lucrul acesta în viața mea, cu un roman pe care încă nu l-am scris și în dorința de a-mi îmbunătăți abilitățile hobby-ului meu – de a cânta la tobe. Pot să citesc cărți, să vizionez filmulețe și să ascult mesaje audio despre cum să fac aceste lucruri – dar până nu le dedic timp și nu muncesc efectiv, acele activități vor rămâne întotdeauna în categoria dorințelor.

Alegeți o persoana pe care o admirați cel mai mult, indiferent dacă este un lider în afaceri sau un profesionist, un interpret, un vorbitor, un atlet sau chiar un model spiritual. Oricine ar fi acel individ, a fost  remarcat datorită abilităților și realizărilor dincolo de normă. Este posibil să fi început cu câteva țeluri și obiective măsurabile, cuantificabile, împreună cu câteva aspirații înalte. Dar nu a ajuns acolo unde este pur și simplu, doar dorind și sperând. A făcut munca necesară pentru ceea ce a intenționat să realizeze.

În Biblie descoperim că o relație eternă, adevărată cu Dumnezeu este posibilă prin harul Său, prin credință. Dar Scriptura nu ignoră importanța muncii. Noi nu câștigăm favoarea lui Dumnezeu prin munca noastră, dar munca noastră servește drept dovadă externă a ceea ce El a făcut în viața noastră internă prin Duhul Său. Iată câteva dintre adevărurile pe care le găsim în Cuvântul lui Dumnezeu:

Credința și lucrările sunt în mod necesar împletite

Vă puteți imagina o persoană care a pretins că are un loc de muncă important, dar nu s-a prezentat niciodată la serviciu sau nu și-a îndeplinit niciuna dintre responsabilitățile sale? Dovada faptului că avem o slujba  – orice slujbă – este că îndeplinim efectiv munca necesară.

Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască? … Arată-mi credinţa ta fără fapte şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele.”(Iacov 2: 14-18).

Pentru a avea rezultatele dorite, planificați-vă munca și munciți conform planului

Doriți să întâlniți un „eșec plin de succes”? Acesta este o persoană care vorbește mereu oamenilor despre ceea ce dorește să facă, dar nu se apucă niciodată de treabă.

Oriunde se munceşte este şi câştig, dar oriunde numai se vorbeşte este lipsă” (Proverbe 14:23). „Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă” (Proverbe 21: 5).

Sfaturile sunt doar la fel de bune ca dorința noastră de a le pune în aplicare

Așa cum am menționat mai sus, medicii, nutriționiștii, profesorii și antrenorii ne pot oferi îndrumări utile, dar nu ne vor fi de niciun folos dacă nu suntem dispuși să auzim ceea ce spun ei, dar nu numai atât, ci și să punem în practică ceea ce ei ne sfătuiesc.

Ascultă sfaturile şi primeşte învăţătura, ca să fii înţelept pe viitor!” (Proverbe 19:20). „Calea nebunului este fără prihană în ochii lui, dar înţeleptul ascultă sfaturile.” (Proverbe 12:15)

Autor: Robert J. Tamasy

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.