Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

EXPOZIȚIE de FOTOGRAFIE: „Portretele Femeilor Puternice” în Republica Moldova

În perioada, 15-31 octombrie, Scuarul monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt găzduiește din Chișinău o Expoziție de Fotografie cu genericul „Portretele Femeilor Puternice”. Campania se desfășoară cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor din mediul rural, sărbătorită anual la 15 octombrie. Evenimentul este realizat de Fundația Dorcas la nivel internațional și se desfășoară în șase țări: Moldova, România, Egipt, Liban, Tanzania și Siria.

În Republica Moldova, expoziția se desfășoară în două orașe: Chișinău și Rezina. Campania are drept scop generarea atenției asupra drepturilor femeilor în vârstă și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța și necesitatea incluziunii lor sociale. De asemenea, dorim să sensibilizăm cetățenii cu privire la situația persoanelor în etate, în mod special a femeilor, și importanța implicării fiecăruia în respectarea și promovarea demnității ființei umane.

În cadrul expoziției, veți avea ocazia să cunoașteți câteva din aceste istorii și să vedeți prin imagini, frânturi din viața acestor femei puternice.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Național de Statistică, la începutul anului 2021, în Republica Moldova locuiau 584,0 mii persoane în vârstă de 60 ani și peste, ceea ce constituie 22,5% din totalul populației cu reședință obișnuită. Din numărul total al vârstnicilor, 349,5 mii persoane erau femei, fiecare a treia persoană avea între 60-64 ani, iar 61,2 mii persoane constituiau persoanele care au depășit vârsta de 80 ani.

În acest context, am dedicat campania femeilor în etate puternice, care dau dovadă de inventivitate, speranță reînnoită și rezistență, servind drept model pentru ceilalți. Aceste femei manifestă tărie și reziliență excepționale, au istorii de viață inspiraționale și se evidențiază prin implicare activă în societate, având un impact asupra comunității.

„Dacă ma gândesc la persoanele care au avut un impact mare în viața mea, mă duc cu gândul la buneii și părinții mei în primul rând. Am fost atașată de ei. Am amintiri frumoase despre copilărila petrecută în casa lor. Povețele lor, exemplul lor frumos de viață m-au marcat. Este trist să văd cum persoanele în etate sunt mai puțin prețuite în zilele noastre. În cadrul proiectelor Fundației Dorcas Moldova am ocazia de a interacționa cu mai multe persoane în etate, de a le asculta povestea vieții. Și m-am gândit că ar fi frumos ca mai mulți oameni să fie inspirați de ei, să vadă că ei au o mare valoare. Demnitatea vieții umane, la orice vârstă, aceasta dorim să arătăm prin campania „Portretele femeilor puternice”. Visul meu este ca fiecare om să fie prețuit și respectat, pentru că are o mare valoare în ochii Lui Dumnezeu. Și să avem o legătură mai puternică între generații în societatea noastră. Bâtrânii sunt diamante, îmi doresc ca fiecare dintre noi să vedem aceste diamante de lângă noi”, ne-a declarat directorul Dorcas Moldova, Leila Sorbală.

„Dorim să încurajăm oamenii să vadă persoanele vârstnice de lângă ei, fie proprii bunici, părinți, sau vecini, să își facă timp să îi viziteze, sau să îi telefoneze. Să arate dragostea Lui Cristos prin această grijă. Așa făcând se vor îmbogăți și ei”, ne-a mai împărtășit Leila Sorbală.

Evenimentul de deschidere a expoziției va avea loc pe data de 15 octombrie, ora 10:00,  la rondul de lângă monumentul lui Ștefan cel Mare. Expoziția se va încheia pe 31 octombrie.

„Dorcas Aid Moldova” e o filială a Dorcas Aid International(DAI) și a fost fondată în 2003. Dorcas Aid Internaţional (DAI) este o organizaţie creştină de ajutorare şi dezvoltare dedicată să îndeplinească porunca dată de Domnul Isus Hristos ucenicilor Lui, aceea de a se îngriji de cei săraci şi apăsaţi (Matei 25:31-46), indiferent de rasă, religie, sex sau convingeri politice, încurajând autosprijinirea prin dezvoltare, asigurând sprijin social şi asistenţă în situaţii de urgenţă. DAI lucrează în parteneriat cu biserici locale şi organizaţii creştine conştientizându-i şi împuternicindu-i să împărtăşească dragostea lui Hristos prin fapte practice.

În 2021, Dorcas AID Internațional a marcat 40 de ani de existență. 40 de ani de schimbări în lume. 40 de ani de istorie în care au contribuit la o schimbare durabilă la nivel global.

Urmăriți ȘtiriCreștine.ro pentru a cunoaște eroinele campaniei „Portretele Femeilor Puternice” realizate de Dorcas Moldova.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.