17 misionari creștini răpiți în Haiti în timp ce călătoreau spre a sluji la un orfelinat

O organizație misionară creștină a făcut un apel la rugăciune după ce 17 dintre lucrătorii săi au fost răpiți în Haiti sâmbătă de membrii bandelor ce operau de-a lungul unui drum.

Christian Aid Ministries, cu sediul în Ohio, a afirmat într-o declarație că printre persoanele răpite erau formate din cinci bărbați, șapte femei și cinci copii.

Șaisprezece sunt cetățeni americani. Unul este cetățean canadian.

Organizația făcut o cerere pentru rugăciune „urgentă” și a declarat că lucrătorii „au fost răpiți în timp ce se aflau într-o călătorie pentru a vizita un orfelinat”.

„Căutăm călăuzirea lui Dumnezeu pentru o soluție, iar autoritățile caută modalități de a ajuta”, a declarat organizația într-un comunicat. „ Alătură-te nouă rugându-ne pentru cei care sunt ținuți ostatici, răpitori și familii, prieteni și bisericile celor afectați. Roagă-te pentru cei care caută îndrumarea lui Dumnezeu și iau decizii cu privire la această chestiune.”

Dan Hooley, fost director regional pentru Christian Aid în Haiti, a declarat pentru CNN că unii dintre lucrători au putut contacta un director local în timp ce erau răpiți. Unul dintre lucrători a transmis și locația răpirii folosind un dispozitiv dotat cu GPS, a spus Hooley.

„Un grup de cunoscuți i-au trimis imediat mesaje directorului și i-au spus ce se întâmplă. Și unul dintre ei a reușit să transmită un loc pe hartă iar acesta a fost ultimul lucru pe care organizația l-a primit până când răpitorii i-au contactat mai târziu în acea zi,” a spus Hooley.

Edward Graham, asistent al vicepreședintelui Samaritan’s Purse, a declarat pentru Fox News că slujirea în Haiti poate fi periculoasă. Cu ceva timp în urmă, organizația Samaritan’s Purse a desfășurat un spital de campanie în țară în urma unui cutremur.

„Trebuia să fim păziți acolo,” a spus Graham. „… Se întâmplă atât de multe tulburări în această țară … Trebuie să ne limităm unde putem lucra și în ce perioadă.”

Christian Aid Ministries și-a încheiat declarația cu un verset din Psalmul 91: „Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt si se odihnește la umbra Celui Atotputernic, zice despre Domnul: ‘El este locul meu de scăpare si cetățuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!… Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale.”

Sursa: Christian Headlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.