Forumul Dialogos: C. S. Lewis – un raționalist romantic convertit

Dragi prieteni,

Convinși de faptul că

„niciodată nu este prea târziu să-ți propui un nou țel sau să visezi un nou vis” (C. S. Lewis)

reînnoim „visul” unui Dialog cu marile teme ale culturii și credinței creștine într-o nouă stagiune a Forumului Dialogos.

Nu vom aștepta să devenim „old enough to start reading fairy tales again” (C. S. Lewis) ci, în prima conferință a acestei stagiuni, ne vom apropia de opera fascinantă, aflată la confluența între ficțiune, basm și teologie, a celui mai influent scriitor creștin al ultimului secol, Clive Staples Lewis.

C.S. Lewis a marcat literatura creștină prin lucrări cum sunt „Cronicile din Narnia”, „Creștinismul redus la esențe”, „Scrisorile unui diavol bătrân către unul mai tânăr”, „Despre minuni”, „Cele patru Iubiri”, „Problema durerii”, „Meditații la Psalmi”. Opera sa a fost tradusă cu generozitate și în limba română. De asemenea, personalitatea și opera lui C.S. Lewis se constituie în modele și subiecte de cercetare pentru intelectuali creștini români.

În prima conferință Dialogos din această nouă stagiune, C.S. Lewis ne va fi prezentat de doamna Daniela (Denise) Vasiliu din Iași. Denise Vasiliu este director executiv al Fundației Agora Christi și lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A obținut titlul de doctor în filologie cu teza „C. S. Lewis – la granița dintre spiritualitatea creștină și ficțiune”. Încă de la prima ediție, din anul 2013, este co-organizatorul seriei de conferințe „C. S. Lewis and Kindred Spirits”.

Și această sesiune a Forumului Dialogos se va desfășura online, putând fi urmărită pe pagina de Facebook a Forumului, unde vă invităm să fiți prezenți Joi, 21 Octombrie în intervalul orar 18:00-20:00. Datorită condițiilor sanitare, în Auditoriul principal al Bisericii Metanoia, locul de unde va fi transmisă conferința, accesul va fi limitat, pe bază de invitație directă sau solicitare adresată organizatorilor. Participanții, atât cei din sala cât și „urmăritorii online”, vor avea posibilitatea să adreseze întrebări și, bineînțeles, să primească răspunsuri relevante.

Grupul “Dialogos”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.