Postul Esterei pentru România

În perioada, 29-31 octombrie 2021, Rețeaua de Rugăciune pentru România și Alfa Omega TV cheamă întreaga comunitate evanghelică la Post și Rugăciune pentru România. La fel ca și Estera, veniți să stăm pe genunchi pentru vindecarea României.

„Vă chemăm, copii ai Domnului, să stăm ca Aaron, ÎNTRE VIAȚA și MOARTE să NE POCĂIM (facem ispășire) și să NE RUGĂM (tămâiere), în Numele Domnului Isus, Domnul vieții. (Num 16:46-48). Vă chemăm să ne rugăm ca în Ioel 2:12-17, „să ne sfâșiem inimile”.

Vă chemăm la pocăință, la smerenie, la rugăciune fierbinte. În aceste trei zile ne dorim să:

  • Să strigăm: „Doamne, îndură-te de poporul român”
  • Să ne căim de păcatele din națiunea noastră
  • Să ne doară durerea oamenilor în suferință
  • Să ne rugăm fierbinte pentru întoarcerea poporului român la Dumnezeu
  • Să ne smerim și să ne rugăm stăruitor ca Domnul să oprească urgia aceasta din România.
  • Să cerem viață pentru popor (Num 16:46-48).
  • Să ne rugăm pentru viață și vindecarea celor bolnavi.
  • Să ne rugăm pentru înțelepciune și călăuzire de la Dumnezeu pentru autoritățile țării.
  • Să ne rugăm pentru legile care se dau, să nu fie abuzive, extreme, fără respectarea principiilor de adevăr, dreptate și libertate conform normelor creștine.

Veniți să stăm în spărtură la fel ca Estera pentru România și pentru poporul român.

Istoric

Reţeaua de Rugăciune pentru România s-a născut la 1 septembrie 2001, ca răspuns la nevoia de a acoperi România prin rugăciune, într-un mod strategic. Provocarea de a iniția o astfel de reţea de rugăciune a fost asumată de organizaţia ARC Ministries, prin Marion Graham. Începând cu luna mai 2005, responsabilitatea coordonării Reţelei de Rugăciune pentru România a fost transmisă Mirelei Peţan.

Viziune

Viziunea lucrării este mobilizarea Armatei Domnului din România, pentru acoperirea neîncetată a ţării în rugăciune şi post,  ca o recunoaștere a chemării si responsabilitătii pe care o avem ca și creștini- cetățeni ai cerului dar și  ai României, pentru ca  Domnul spune ‚…dacă poporul Meu….”

Ne rugăm ca puterea Evangheliei Domnului Isus Cristos să fie vestită fiecărui român şi ca România să experimenteze trezire spirituală si transformare, ca România să devină o națiune creștină, nu doar cu numele, ci cu principii și valori creștine în toate segmentele societății, având legi drepte, fundamentate biblic.

Cine se poate ruga?

În această rețea sunt chemați toți cei ce au pe inimă rugăciunea pentru România, pentru Biserica Domnului din România,  indiferent de confesiune sau de vârstă. Este o vreme când Dumnezeu cheamă generațiile să se unească în această luptă acerbă împtriva lucrărilor întunericului.

De ce să ne rugăm?

Pentru că Dumnezeu a ales să lucreze prin noi, prin rugăciunile noastre, într-o lume în care este război deschis între Lumină și întuneric. Daca ne pasă de țara în care ne-a născut Dumnezeu, dacă dorim izbăvirea Lui pentru cei nemântuiți, dreptatea Lui în societatea noastră, NE VOM RUGA!

Cum ne rugăm?

Ne putem ruga individual, în grupe de case, în biserici, în casele de rugăciune, în lanțurile de rugăciune pentru țara, în orice moment al zilei, pentru motivele de rugăciune specifice fiecărei luni în curs.

Esențială este mobilizarea a cât mai mulți creștini să se roage și să postească pentru țara noastră! Fiecare are libertatea de a se ruga oricând pentru România, după cum este călăuzit de Duhul Sfânt.  Recunoastem astfel pe Dumnezeul nostru ca Singurul care poate aduce direcție, protecție și binecuvântare națiunii noastre.

Prin faptul că participanţii se învoiesc să se roage în cursul lunii pentru aceleaşi motive de rugăciune, Duhul Sfânt creează unitate şi acord în Trupul lui Cristos din România. Iar efectele acestei unităţi se răsfrâng ca un val de binecuvântare peste biserici şi peste ţară.

Un comentariu
  1. Maria Krook 23 octombrie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.