Un fost medium își povestește experiențele prin care a trecut pînă când Isus i-a schimbat viața

„Frica era copleșitoare.” Acesta este doar unul dintre modurile în care fosta medium Ivani Greppi și-a descris copilăria în Brazilia natală, în care a fost profund cufundată în ocultism.

Greppi, care credea cândva că abilitățile ei spirituale erau un dar de la Dumnezeu, povestește cum viața ei timp de 38 de ani, până l-a cunoscut pe Isus, a fost una chinuitoare – care a inclus posesiuni demonice – iar experiențele spiritiste au încetat atunci când întreaga familie a trecut printr-o eliberare dramatică, cunoscută ca exorcism.

Problemele spirituale ale lui Greppi s-au întins pe mai multe generații, bunicii și străbunicii ei erau mediumi și vindecători. În ciuda faptului că se considerau catolici, ea a spus că adevărata religie a familiei era spiritismul.

„Nu aveam o Biblie. Nu credeam în Biblie”, a spus ea în podcastul „Playing With Fire”, produs de Edifi. „Spiritismul este practica prin care un medium devine posedat de către un spirit care poate aduce fie vindecare, fie consiliere, fie un mesaj considerat ca fiind de la o rudă decedată”.

Experiențele lui Greppi cu ceea ce ea numea „oamenii din umbră” au început încă din copilărie și a dezvăluit cum aceste apariții au lăsat-o absolut îngrozită.

„Încă din copilărie, am putut vedea ceea ce credeam că sunt spirite, dar acum știu că sunt demoni”, a spus ea. „Frica a fost copleșitoare.”

Până când Greppi a devenit adult, ea a spus că era normal să vadă aceste figuri-umbre mișcându-se între pereți și uși de-a lungul zilei. Ea a fost crescută să creadă că a vedea aceste spirite este un dar așa că a împins frica la o parte și și-a continuat călătoria într-ale spiritismului.

În adolescență, Greppi a fost introdusă în Umbanda, o religie braziliană care se bazează pe fenomene oculte și spiritiste – și, pe măsură ce anii au trecut, ea s-a implicat în elemente de închinare la templu, posesiune și practici conexe.

„Tu chemi spiritele să vină să ia stăpânire pe tine”, a spus ea despre ritualurile la care a luat parte. „Timp de doi ani… cel puțin o dată pe săptămână eram posedată.”

Greppi s-a mutat în cele din urmă cu familia ei din Brazilia în S.U.A., unde s-a căsătorit, a avut copii și a devenit asistentă, dar nu a lăsat niciodată în urmă aceste practici oculte – astfel încât a rămas prinsă într-un „spațiu foarte întunecat”.

În anul 1997 avea să se întâmple ceva profund. Familia ei deschisese o afacere cu o tipografie în Florida și un pastor local a intrat într-o zi și a început să vorbească cu sora ei, Marli Souto.

Ivani Greppi

La fel ca și Greppi, Souto a fost crescută în jurul spiritismului, dar nu a participat niciodată activ la ritualurile Umbanda. Ceva ce a spus pastorul în acea zi a rezonat cu adevărat în sora ei.

„El i-a prezentat ​​pe Hristos”, a spus Greppi, explicând că sora ei a devenit instantaneu creștină. A fost o convertire care a tulburat-o foarte mult pe Greppi. „Nouă ne era frică de creștini. Credeam că sunt răi.”

La cererea sorei ei, Greppi a acceptat cu reticență să se întâlnească într-o zi cu pastorul acasă la sora ei. În timpul întâlnirii, între Greppi și pastor s-a iscat o discuție aprinsă în privința credinței și a religiei, deoarece Greppi și-a afirmat credința în spiritism și a batjocorit ideea că creștinismul are legitimitate.

La sfârșitul conversației lor, însă, s-a întâmplat ceva ciudat.

„La sfârșit, el a spus: „Pot măcar să mă rog înainte să plecăm?”, și-a amintit Greppi. „De îndată ce a început să se roage, am devenit posedată. … era ceva care a preluat controlul. … am început să mă contorsionez și dansam … mergând înapoi. Mai îmi pierdeam și cunoștința din când în când.”

Aceasta a fost prima dintr-o serie de interacțiuni spirituale dramatice cu pastorul.

În Greppi a început o luptă spirituală intensă. Într-una din ocazii, pastorul a început să facă o rugăciune de eliberare acasă la Greppi și ea a fost din nou posedată.

„Au început să se roage și acea entitate a pus stăpânire pe trupul lui Ivani”, a spus sora ei, dezvăluind câteva dintre momentele dramatice care au urmat. „S-a uitat la fiul meu și la nepotul meu și a spus: „Ajută-mă”.

Toate acestea au culminat cu o a treia și ultima întâlnire în care s-a produs eliberarea.

Pastorul a folosit și niste cruci, pe care le-a pus pe fruntea lui Greppi. Prima cruce, care de fapt era un crucifix, a stârnit o reacție sinistră.

„A îndreptat-o ​​spre capul lui Ivani și entitatea care era în ea a început să se manifeste și să râdă încontinuu”, a spus sora ei, adăugând că o cruce goală a stârnit o reacție total diferită. „De îndată ce l-a pus pe fruntea lui Ivani, entitatea a început să țipe și eu am început să plâng pentru că era atât de oribil ceea ce auzeam.”

După multe ore, Greppi s-a vindecat și nu a mai experimentat vreun fel de posesie. Astăzi, este o creștină dedicată – și împărtășește toate detaliile despre „Jocul cu focul”.

„Am fost născută din nou. În ziua aceea m-am născut din nou și a fost atât de frumos senzația pe care am experimentat-o”, a spus ea. „Inima mea se îndreaptă către acești oameni care sunt înșelați și care sunt în acest întuneric. Este mortal și te ucide și asta vor să facă aceste spirite.”

Impactul vindecării lui Greppi a fost profund asupra familiei sale, mulți dintre cei dragi ei s-au convertit mai târziu la creștinism.

Fiul ei, Andre, a spus că știe că unii oameni vor fi probabil sceptici cu privire la experiențele prin care a trecut mama lui, dar el a spus că ceea ce a trăit mama lui și familia este „de netăgăduit”.

„Știu că acolo există multe îndoieli cu privire la asta”, a spus el. „Adevărul este adevărul și odată ce te confrunți cu el trebuie să te decizi.”

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.