Ziua 1: Etapele vieții hinduse – #pray15days

În filozofia hindusă există patru etape ale vieții, numite ashramas. Acestea sunt menite să-i dirijeze pe hinduși prin viață, definind misiuni și scopuri diferite în fiecare etapă. 

Brahmacharya este prima ashrama, etapa școlarului, în care se așteaptă ca acesta să se concentreze asupra educației. Această etapă durează până în perioada când tinerii își termină educația formală. 

A doua ashrama este Grihastha, etapa vieții în care un hindus ar trebui să se căsătorească, să își înființeze propria familie și să aducă pe lume copii. Înființarea unei familii este considerată de unii hinduși ca fiind o datorie de natură spirituală. Textele hinduse au multe de spus despre căsătorie și despre cum să ai parte de o căsnicie de succes. În multe culturi hinduse, această responsabilitate de a întemeia o familie, este accentuată de importanța acordată menținerii unei linii ancestrale.

Cea de-a treia ashrama, Banaprashtra, este reprezentată de perioada din viața unei persoane, când aceasta se eliberează de obligațiile familiale și are mai mult timp, pe care îl poate dedica practicilor spirituale. În gospodăriile multigeneraționale, care sunt des întâlnite în India, hindușii mai în vârstă vor avea ocazia să își împărtășească înțelepciunea cu nepoții și să ajute la predarea lecțiilor spirituale.

Toate aceste etape sunt menite să pregătească un hindus pentru Sannyasa, cea de-a patra ashrama, când acesta se dedică în întregime studiului spiritual cu scopul de a fi eliberat de ciclul nașterii și al renașterii. Nu toată lumea practică această a patra ashramă, dar există și hinduși care vor intra în această etapă mai devreme, renunțând la viața de familie pentru a trăi o viață monahală, axată pe studiul spiritual.

Cum să ne rugăm?

  • Rugați-vă pentru hindușii care se află în prima etapă a vieții lor, să-și facă prieteni creștini și să audă Evanghelia. (Proverbe 22:6)
  • Rugați-vă pentru hindușii care se află în a doua etapă, în sezonul activ din viață, să se întâlnească cu Duhul Sfânt, care să îi ghideze spre Hristos. (Efeseni 1:17-19)
  • Rugați-vă pentru hindușii în ultimele stadii ale vieții lor, aflați în căutarea iluminării spirituale, să aibă o revelație și să Îl găsească pe Hristos. (Faptele apostolilor 2:17)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.