Autorul unei noi cărți spune că știința, arheologia și istoria indică toate existența lui Dumnezeu

Este ateismul mort? Da, spune autorul și prezentatorul radio conservator de peste ocean, Eric Metaxas. Nu numai asta, el spune că știința, arheologia și istoria indică toate un Creator divin acum mai mult ca niciodată.

Cea mai recentă cartea pe care a scris-o Metaxas se numește „Is Atheism Dead?” (Este ateismul mort?)

„Nu am fost niciodată atât de entuziasmat în legătură cu o carte,” a declarat Metaxas pentru CBN News. „Nu mă ocup de ateism în mod deosebit. Aceasta este doar o parte a cărții, unde caut sa răspund la întrebarea ‘Este ateismul mort?’, pe care îl pun în anititeză cu întrebarea pe care revista Time Magazine a tipărit-o pe coperta unui număr din anul 1966 și care era și titlul unui articol intitulat „Este Dumnezeu mort?”

Metaxas spune că s-a lovit de „dovezi scandaloase” despre existența lui Dumnezeu și indică două exemple specifice.

Prima este descoperirea locației cetății biblice a Sodomei. În aproximativ 1650 î.Hr., un oraș la est de Iordan, Tall El-Hammam, a fost distrus de un meteor. Oamenii de știință cred acum că orașul ar putea fi locația Sodomei, vechiul oraș biblic distrus pentru răutatea sa.

„Celălalt are legătură cu ideea apariției vieții,” a explicat Metaxas. „Vorbim întotdeauna despre evoluție, dar nu vorbim niciodată despre ‘în urmă cu patru miliarde de ani, voi oamenii de știință spuneți că viața a apărut pe planeta Pământ cu organisme unicelulare”, dar nimeni nu poate explica cu adevărat cum s-a întâmplat asta. Așa că acele lucruri au dat startul.”

Metaxas scrie despre toate, prezentând dovezi pentru Dumnezeu.

„Am ajuns într-un loc în știință și în istorie unde putem ști acum. Înainte poate nu puteam, dar acum putem ști că știința este compatibilă cu credința creștină și că, de fapt, credința creștină a fost cea care a condus la știința modernă. O ironie extraordinară când te gândești la discursul secular cu care ne confruntăm începând de la Darwin.”

El spune că știința, arheologia și istoria pur și simplu nu susțin ateismul.

„Deci am trăit cu acest tip de mit, această minciună că știința și oamenii de știință sunt în dezacord cu credința. Este profund neadevărat”, a spus Metaxas. „Și aș face un pas mai departe și l-aș cita pe prietenul meu John Lennox, marele matematician, care a scris despre acest subiect, și îl citez mult în carte, dar el spune că nu este doar că știința și credința sunt compatibile, ci în aceeași masură știința și ateismul sunt incompatibile. Acesta este un titlu care ar atrage toate privirile, ceva de genul „omul mușcă câinele”.

Metaxas spune astăzi, în 2021, întrebarea nu este „Este Dumnezeu mort?” dar „Este ateismul mort?”

„Știința indică cel puțin un Dumnezeu Creator, o inteligență extraordinară. Cei mai mari atei ai secolului XX, Antony Flew, Jean-Paul Sarte, Albert Camus, toți, cei care au luat ateismul cel mai în serios, și-au dat seama în cele din urmă că era mai rațional să crezi într-un Dumnezeu decât în ​​niciun Dumnezeu.”

Metaxas spune că cartea lui nu este doar pentru creștini. El spune că a scris-o pentru oricine se luptă cu cele mai mari întrebări ale vieții.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.