Ziua 4: Căsătoria și bebelușii – #pray15days

Eram proaspăt căsătoriți și locuiam în India, când fiul vecinului nostru s-a căsătorit. Satul întreg a venit să celebreze nunta. Femeile și bărbații au călătorit separat, întâlnindu-se din nou când a început procesiunea. Celebrarea a început la apusul soarelui cu o paradă pe străzi spre casa miresei. Străzile erau plin de tarabe cu mâncare și oameni dansând pe muzica puternică! Ceremonia nunții a avut loc abia la miezul nopții iar celebrarea a durat până în dimineața zilei următoare. 

La puțin timp după căsătorie, familia soțului a bătut la ușa noastră, rugându-ne să ne uităm peste un raport medical. Doreau să știe ce este în neregulă cu nora lor, și de ce nu a rămas încă însărcinată. Am putut să le dăm vestea bună, că nu este nimic în neregulă și că vor trebui probabil doar să mai aștepte. Presiunea pusă pe proaspăta soție să aducă pe lume copii este foarte mare locuind cu familia soțului ei. Ea se află de obicei într-o stare constantă de rușine și dezonoare până nu concepe un copil.

În hinduism, copii sunt extrem de importanți. Bebelușii sunt iubiți și răsfățați, iar dacă sunt băieți, aceștia primesc o atenție deosebită, deoarece ei sunt cei care vor păstra numele familiei și vor menține linia ancestrală.

Cum să ne rugăm?

  • Rugați-vă ca familiile hinduse să privească la Cel ce Îi poate binecuvânta cu copii, și să se încreadă în El. (Psalm 127:3-5)
  • Rugați-vă ca familii precum cea de mai sus să găsească pacea în Isus. (1 Ioan 5:13-14)
  • Rugați-vă ca familiile hinduse să recunoască valoarea pe care Dumnezeu a pus-o în fiecare persoană și să celebreze fiecare viață. (Luca 12:7)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.