Ziua 5: Prea ocupat? – #pray15days

Ori de câte ori vorbește despre fiul său în vârstă de patru ani, fața lui Vikas i se luminează. Vorbește cu mândrie despre cât de bine se descurcă la cursurile sale preșcolare online. De asemenea, Vikas profită de fiecare ocazie în care poate povesti cât de bine merge fiul său cu bicicleta sau cât de încrezător este când vorbește la telefon cu rudele sale care s-au mutat recent în America.

Totuși, Vikas nu este aproape deloc prezent când se întâmplă toate acestea, deoarece el este mai mereu la birou. La fel ca mulți bărbați indieni, Vikas își găsește o mare parte din scopul și identitatea vieții în munca sa și lucrează ore în plus pentru a-și mulțumi șeful. 

Pleacă foarte devreme la lucru pentru a evita traficul și stă până târziu pentru a vorbi la telefon cu clienții din Europa. Sâmbăta este tot o zi de lucru, nu o poate petrece cu familia. Pentru mulți șefi indieni, nu contează cât de eficient lucrează un angajat, ci cât de mult.

Vikas s-a îmbolnăvit recent de Covid-19. Din fericire, nu a fost grav bolnav, doar foarte obosit și slăbit pentru o perioadă lungă. Când s-a îmbolnăvit, a putut să meargă cu familia sa în satul natal să se odihnească și să se recupereze. Aceasta a fost prima dată în peste șapte ani, de când Vikas nu a mai petrecut mai mult de un weekend cu familia fără să trebuiască să meargă la birou.

Povestea lui Vikas este una tipică pentru mulți tați din India. Absența lor are însă un impact major asupra creșterii copiilor, asupra felului cum sunt construite căsniciile și cum operează familiile. Pentru mulți, tatăl este distant, distras și inabordabil, de aceea le este greu să Îl înțeleagă pe Dumnezeu ca un tată iubitor.

Cum să ne rugăm?

  • Pandemia Covid-19 a făcut ravagii în India, dar haideți să ne rugăm ca să aibă și urmări pozitive, cum ar fi schimbări în așteptările prea mari legate de programul de lucru. (2 Corinteni 1:3-4)
  • Rugați-vă ca tații din India, să fie o binecuvântare pentru copiii lor, să reflecte dragostea lui Dumnezeu. (Matei 7:9-11)
  • Rugați-vă ca hindușii din India să audă Cuvântul Tatălui și să Îl urmeze. (Ioan 14:23)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.