Creștinii din Liban se confruntă cu provocări misionare majore

În timp ce țara Cedrilor se confruntă cu una dintre cele mai grave crize din istoria sa, care a făcut ca sute de mii de oameni să părăsească țara, creștinii au o altă dilemă care-i descurajează: să fugă sau să rămână în țară.

De la dubla explozie din portul din Beirut de anul trecut, Libanul se scufundă din ce în ce mai adânc într-o criză fără precedent, care îi împinge pe mulți libanezi să-și părăsească țara. Unele estimări indică faptul că 380.000 de oameni au părăsit deja Libanul, deoarece locuitorii sunt conștienți de ceea ce este considerat de Banca Mondială drept cel mai grav colaps economic din ultimii 150 de ani.

În acest context de criză, creștinii libanezi se confruntă cu o provocare misionară majoră: să facă alegerea de a rămâne și de a ajuta sau de a părăsi și ei la rândul lor regiunea în încercarea de a-și construi o viață mai bună în altă parte.

În Orientul Mijlociu, Libanul a fost de mult o excepție, creștinii se bucură de o putere semnificativă și sunt bine reprezentați datorită unui sistem bazat pe cote. Cu toate acestea, Societatea Libaneză pentru Educație și Dezvoltare Socială consideră că astăzi „creștinii au mai multe șanse să plece decât alte grupuri, mai ales că sunt din ce în ce mai conștienți că devin o minoritate în propria lor țară, fără nicio speranță într-un viitor mai bun”.

Cu toate acestea, mai mulți pastori au luat atitudine pe acest subiect și își încurajează comunitatea să nu emigreze, să rămână pentru a-i ajuta pe cei care suferă și pentru a transmite mesajul Evangheliei.

Este cazul pastorului Walid Zailaa , care consideră că prezența creștinilor „este importantă”. „Cum putem face lucrarea lui Dumnezeu dacă nu rămânem aici? „A declarat într-o predică pastorul Bisericii Faith Baptist din Mansourieh, precizând totodată că este dreptul credincioșilor de a „căuta o viață mai bună” pentru ei înșiși și pentru copiii lor.

Bazat pe capitolul 10 al cărții Isaia, el prezintă biserica un punct de plecare pentru reconstruirea națiunii.

„Dumnezeu nu ne-a pus aici la întâmplare și ne pregătește pentru ceea ce este nevoie în lucrarea Sa.”

SURSA | Info Chrétienne

Un comentariu
  1. NELU 5 noiembrie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.