Creștinii din Coreea de Nord sunt supuși unor violențe îngrozitoare potrivit unui nou raport

Gardienii închisorilor din Coreea de Nord comunistă îi lovesc pe deținuții creștini suspectați de studii biblice în cap până când sângerează, potrivit unui nou raport al organizației pentru drepturile omului Korea Future.

Între noiembrie 2019 și august 2021, reprezentanți ai Korea Future au intervievat supraviețuitori, martori și autori ai încălcărilor libertății religioase care au scăpat de dictatura comunistă și au ajuns în Coreea de Sud.

Raportul rezultat examinează 167 de abuzuri ale drepturilor omului împotriva a 91 de creștini în lagărele de prizonieri între 1997 și 2018.

Codul penal nord-coreean clasifică creștinismul drept „crimă politică”, creștinii fiind trimiși în închisori „politice” dure și secrete.

În unele cazuri, li se acordă condamnări pe viață, a constatat studiul.

Raportul, publicat pe 27 octombrie, a documentat dovezi că victimele au fost supuse unor bătăi fizice „cu obiecte contondente, pumni și picioare, la ingerarea de alimente stricate, la tortură, la privarea de somn și la sărituri forțate din poziția ghemuit”.

Un creștin care a fost reținut la Centrul de Detenție al Ministerului Securității de Stat din regiunea Onsong a observat cum „ofițerii de corecție îi făceau pe deținuții suspectați că studiază Biblia să-și bage capul între barele de oțel ale ușii unei celule”.

Gardienii îi loveau apoi pe deținuți în cap până când aceștia sângerau abundent.

Într-un alt caz, o tânără fusese arestată pentru că deținea o Biblie, ceea ce a determinat oficialii Comandamentului Central al Ministerului Securității Statului să o bată cu un băț de lemn până când un superior a intervenit după ce a auzit victima țipând.

„În unele cazuri, bătăile fizice ale victimelor au fost atât de severe încât au contribuit la moartea prematură a acestora”, au constatat anchetatorii.

O victimă care era membră a unei biserici subterane a fost bătută atât de sever în 2019, în timp ce se afla în detenție, încât ulterior a murit din cauza rănilor suferite.

„Se știe că există puține biserici subterane în Coreea de Nord”, spune raportul, „cu toate acestea, chiar și presupusa lor existență face ca investigațiile conduse de Ministerul Securității Statului să dureze ani și să implice autoritățile de la mai multe nivele”.

Într-un caz recent, un individ a format o biserică subterană cu o familie pentru a se întâlni pentru rugăciune în comun. Majoritatea membrilor acestui grup fuseseră familiarizați cu creștinismul pe când au fost în China și „biserica lor a fost susținută de donații de la persoane din afara Coreei de Nord, care au furnizat și caiete pentru ca mica congregație a bisericii să poată copia pasaje din Biblie.

„Mărimea exactă a congregației este neclară, dar până în 2019 erau 16 membri. Majoritatea erau femei”, arată raportul.

Sursa: Christian Today

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.