Pastor din India forțat să înceteze să mai conducă servicii de închinare

Pastorul Raj Masih și cei trei copii ai săi nu s-au mai putut întoarce acasă în satul lor din estul Indiei din data de 28 septembrie, când au fost atacați de extremiști hinduși.

„M-am întors acasă având multe contuzii pe corp în noaptea aceea. Copiii mei m-au văzut și s-au speriat”, a declarat pastorul Masih pentru Morning Star News. „De când mi-am pierdut soția din cauza COVID-19 în aprilie anul acesta, eu sunt tot ce le-a mai rămas.”

Pastorul în vârstă de 36 de ani se afla la cumpărături într-o piață, la aproximativ un kilometru de casa sa din satul Simri, statul Bihar, când aproximativ 25 de extremiști hinduși l-au înconjurat. După ce l-au luat cu forța și l-au dus departe de privirile mulțimii, ei i-au spus să nu mai conducă slujbele de închinare ale bisericii în timp ce l-au lovit cu pumnii și cu picioarele.

„Pentru prima dată în cei nouă ani de slujire în Simri, am făcut acest pas extrem de a lua o pauză de la lucrarea Domnului acolo”, a spus Masih pentru Morning Star News. „Copiii mei, de 12, 9 și 7 ani, au lipsit de la școală de mai bine de o lună, dar am crezut că este suficient dacă sunt în viață pentru ei. Trebuie să am grijă ca ei să aibă cele necesare traiului.”

Pastorul Masih a spus că atacatorii l-au înșfăcat de mâini și de picioare și l-au scos cu forța din piață, acolo unde venise să cumpăre legume pentru a pregăti cina copiilor săi.

„M-au târât o bucată bună de drum în timp ce strigau și îmi aruncau cuvinte extrem de murdare”, a spus el.

S-au oprit într-o zonă retrasă, l-au luat la palme, l-au lovit cu pumnul în stomac, i-au tras cu piciorul în piept și l-au lovit cu pumnii și picioarele în spate.

„Au tot repetat: ‘Opriți rugăciunile creștine. Închideți biserica. Dacă vă vedem că faceți rugăciuni, nu vă vom lăsa în viață’. M-au lovit foarte tare în piept.”

A doua zi dimineață devreme, a împachetat tot ce avea, i-a luat pe copii și a plecat într-o locație nedezvăluită.

„Cel puțin 300 de persoane din diverse medii religioase au participat la serviciile de închinare din Simri”, a spus pastorul Masih. „Din ce în ce mai mulți hinduși își puneau credința în Hristos în timp ce vedeau că membrii familiei sau rudele lor înaintează în credință, lăsând în urmă închinarea la idoli.”

Pe măsură ce biserica creștea, opoziția extremistă hindusă a crescut și ea.

„Chiar și după ce am părăsit Simri, au continuat să-mi trimită amenințări prin mesaje text și apeluri telefonice”, a spus el. „Presiunile au avut un impact asupra copiilor mei. Pe rețelele de socializare au început să circule clipuri cu mine în care mă rog pentru cei bolnavi și împărtășesc despre Hristos. Din două în două zile, un videoclip cu mine tot mai apărea pe Facebook sau pe grupurile de WhatsApp, însoțit de o postare care îndemna hindușii să reziste unor astfel de predicatori creștini și să informeze și alte grupuri extremiste hinduse.”

El a primit, de asemenea, apeluri prin care era amenințat că va fi predat poliției pentru a răspunde unor acuzații grave. Reprezentanții de la ADF India i-au oferit consiliere juridică și au aranjat ca voluntarii creștini să-l însoțească la poliția districtului Buxar pentru a depune o plângere. La 1 octombrie, poliția a spus că va investiga și va lua măsuri.

„Credincioșii sunt foarte speriați și le este frică să se mai adune”, a spus pastorul Masih. „Deocamdată este doar un atac asupra mea, amenințări și avertismente, dar se tem că va fi urmat de ceea ce este mai rău. Au existat în trecut cazuri de atacuri brutale și crime la adresa unor pastori și credincioși din Bihar”.

Părinții săi s-au confruntat și ei cu opoziție pentru a deveni creștini. Bătrânii și rudele din satul lor le-au interzis să se adune la închinare, a spus el.

„Prietenii și rudele cu care mi-am petrecut anii de copilărie își întorc fețele dacă mă văd”, a spus pastorul Masih. „Suntem singuri, dar Hristos este cu noi. Nimic din situația mea nu îi este ascuns.”

Pastorul Masih a cerut rugăciuni pentru biserica din Simri și pentru copiii săi.

„Nu știu când ne vom putea întoarce la Simri. Așteptăm ca Domnul să ne facă o cale”, a spus el. „Slujbele de închinare s-au oprit complet în Simri, iar copiii mei nu mai fac școală. Copiilor le este și foarte dor de mama lor.”

Tonul ostil al guvernului condus de Alianța Națională Democrată, în fruntea căreia se află partidul naționalist hindus Bharatiya Janata, la adresa non-hindușilor, i-a încurajat pe extremiștii hinduși din mai multe părți ale țării să atace creștinii de când prim-ministrul Narendra Modi a preluat puterea în mai 2014, conform susținătorilor pentru drepturi religioase.

India s-a clasat pe locul 10 în Topul Mondial al Persecuției al Open Doors a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin în anul 2020. Țara era pe locul 31 în 2013, dar poziția sa s-a tot înrăutățit de când Modi a venit la putere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.