Prețul pentru a fi credincios în Vietnam: 100 de kilograme de carne de porc

O familie creștină din nordul Vietnamului a fost obligată să plătească comunității din care făceau parte 100 de kilograme de carne de porc pentru a opri persecuția împotriva lor.

Lohn , în vârstă de 40 de ani, soția lui și cei patru copii ai lor s-au convertit la creștinism de la credințele lor animiste în luna august a acestui an. La scurt timp după convertirea lor, ei au început să fie hărțuiți de autoritățile locale și de săteni pentru că și-au părăsit religia tribală.

Când au refuzat să se lepede de credința creștină, șeful satului și unii dintre săteni l-au bătut pe Lohn, au confiscat literatura creștină a familiei și i-au amenințat cu pedepse și mai grave dacă vor continua.

Când Lohn și familia lui au insistat, autoritățile locale și sătenii le-au cerut să plătească 90 de dolari și să le dea 100 de kilograme de carne de porc în valoare de aproximativ 600 de dolari.

Lohn și familia lui

Sătenii au spus că banii și carnea, care valora echivalentul a patru salarii lunare,  vor servi drept ofrandă „pentru a potoli zeii satului”, iar sătenii vor îndeplini un ritual pentru a anunța oficial convertirea familiei la creștinism.

Cu ajutorul Bisericii, Lohn a putut să dea ceea ce a fost cerut de comunitate. În timpul ritualului, șeful satului a proclamat că familia lui Lohn era începând de acum înainte considerată o familie de proscriși.

În urma recunoașterii „oficiale” a credinței lor creștine, Lohn și familia sa o pot practica acum fără a se confrunta cu hărțuirea și persecuția.

„Nu știm dacă viitorul va fi în continuare același pentru noi aici, în sat”, a declarat Lohn organizației Open Doors. „Dar deocamdată, Îl lăudăm pe Dumnezeu că ne putem închina Lui în mod liber.”

Vietnamul ocupă locul 19 în Topul Mondial al Persecuției, un clasament de 50 de țări în care creștinii se confruntă cu cea mai extremă persecuție.

Creștinii din confesiunile netradiționale și convertiții din religiile indigene se confruntă cu presiuni intense și violențe pentru credința lor creștină, în special în zonele îndepărtate din centrul și nordul Vietnamului.

Majoritatea aparțin minorităților etnice ale țării, precum Hmong, și se confruntă cu excluziunea socială, discriminarea și atacurile. Casele lor sunt uneori distruse și apoi sunt forțați să-și părăsească satele. În mai multe cazuri, creștinii au fugit în străinătate și au cerut azil, de exemplu în Cambodgia vecină, dar au fost trimiși înapoi din cauza presiunii făcute de Vietnam.

Sursa: Christian Today

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.