„Fericiți cei persecutați” – Ziua Internațională de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Creștinii și bisericile din întreaga lume se vor uni în rugăciune cu prilejul  Zilei Internaționale de Rugăciune pentru Biserica Persecutată (ZIRBP), pe 7 și 14 noiembrie.

Comisia pentru Libertatea Religioasă (CLR) a Alianței Evanghelice Mondiale (AEM) a lansat oficial primul eveniment ZIRBP în 1996, încurajând bisericile locale din întreaga lume să dedice o duminică din noiembrie pentru a se ruga pentru creștinii persecutați.

„De peste două decenii, în fiecare noiembrie, Biserica globală s-a unit în rugăciune pentru frații și surorile noștri persecutați din întreaga lume. Astăzi, peste 300 de milioane de creștini trăiesc în locuri în care se confruntă cu persecuția pentru credința lor în Isus Hristos. În mod uluitor, acesta este unul din opt creștini, la nivel global”, spune secretarul general AEM, Thomas Schirrmacher, în invitația adresată în acest an pentru a lua parte la eveniment.

Potrivit lui Godfrey Yogarajah, ambasadorul pentru libertatea religioasă al AEM, „Ziua Internațională de Rugăciune pentru Biserica Persecutată este un moment dedicat pentru a ne aminti pe toți cei care împărtășesc credința noastră, dar nu și libertatea noastră”.

„Fericiți cei persecutați”

Tema acestui an este „Fericiți cei persecutați”, inspirată de Matei 5:10. ZIRBP va avea loc în două duminici consecutive, 7 și 14 noiembrie.

Scopul este „să cheme Biserica globală să se roage ca frații și surorile noastre să știe că sunt binecuvântați atunci când se confruntă cu persecuția din cauza neprihănirii și să nu își piardă încrederea, știind că răsplata lor este mare în ceruri”.

Pentru a realiza acest lucru, AEM, Alianța Evanghelică Europeană și multe Alianțe evanghelice naționale și organizații creștine, îi invită pe creștini „să se roage împreună ca cei persecutați să fie întăriți, să rămână fermi în promisiunile lui Dumnezeu și să-I slujească biruitor în ciuda circumstanțelor grele în care se află”.

Pagina web ZIRBP oferă mai multe resurse „în engleză, spaniolă, franceză, rusă și portugheză menite să ajute bisericile să se roage în mod eficient pentru cei persecutați”.

Ziua Internațională de Rugăciune în Europa

Anul acesta, Alianța Evanghelică Europeană (AEE) face apel la toți evanghelicii „să se unească în rugăciune pentru zona Europei în care Biserica suferă cel mai mult: regiunea Donbas din estul Ucrainei”.

Alianța Evanghelică din Regatul Unit (EAUK), împreună cu Open Doors, CSW și Release International, vor sărbători ZIRBP duminică, 7 noiembrie, într-un eveniment online care „va prezenta cele mai recente știri, mărturii și cereri de rugăciune din Nigeria, Eritreea și India”.

În plus, „în urma veștilor șocante din Afganistanul preluat de talibani, vom oferi în mod colectiv actualizări despre modul în care acest lucru afectează numărul mic de creștini de acolo și împreună îi vom ridica în rugăciune”.

În Spania, Alianța Evanghelică Spaniolă (AES) și Open Doors vor organiza în comun un eveniment pe 14 noiembrie pentru a „ne ruga ca frații și surorile noastre să fie instrumente în mâinile lui Dumnezeu și să strălucească în mijlocul întunericului, pentru ca Împărăția lui Dumnezeu să continue să se răspândească și mulți să ajungă la cunoașterea iubirii lui Hristos”.

Aceștia se vor concentra în special asupra creștinilor persecutați din Orientul Mijlociu și Afganistan.

Open Doors Franța și-a unit forțele cu Alianța Evanghelică Franceză (CNEF) și Federația Protestantă Franceză pentru a organiza ZIRBP, cu o temă bazată pe 2 Corinteni 4:8: „Suntem încolțiți în toate chipurile, dar nu la strâmtorare”.

Open Doors Elveția și Alianța Evanghelică Elvețiană au pus deoparte duminicile, 14 și 21 noiembrie, pentru ZIRBP. Aceștia se vor concentra „pe Africa Sub-sahariană, Turcia și comunitatea extrem de afectată de convertiți de la islam”.

„Securitatea, sprijinul și identitatea este ceea ce pierde un musulman atunci când decide să devină creștin. Această decizie aduce rușine familiei extinse și este de neiertat. Membrii familiei devin persecutori. Rugați-vă pentru protecție, mângâiere și vindecare”, îndeamnă organizatorii.

În Italia, bisericile se vor aduna în întâlniri locale pentru a se ruga și a sprijini organizațiile care lucrează pentru creștinii persecutați.

Organizatorii îi încurajează pe evanghelici să se alăture „în mijlocire pentru persecutori, oameni care încearcă să se opună Împărăției lui Dumnezeu cu putere și violență, dar care contribuie fără să știe la progresul ei de neoprit. Contăm pe tine să fii alături de noi în această bătălie a iubirii”.

Sursa: Evangelical Focus

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.