Daniel Miheț: O nouă religie cu o nouă evanghelie

În vecinătatea mea, în Glasgow, are loc la ora actuală COP26, sumitul pentru înclăzirea globală care a fost amânat cu un an datorită lockdownului. Marile personalități de la conducătorii de stat până la celebritățile de la Hollywood și papa sunt presenți la această întrunire.

L-am auzit pe prezentatorul de televiziune pe temă de natură, Sir David Attenborough, avertizând că deja este prea târziu. Prim ministru britanic Boris Johnson a afirmat: „mai avem un minut până la miezul nopții” înainte de o mare catastrofă. Prințul Charles a tras semnalul de alarmă că aceasta este ultima șansă de a salva omenirea.

Ceea ce vedem este că încălzirea globală este ridicată la rang de religie… O religie are o evanghelie/un mesaj de salvare, în acest caz mesajul este „să salvăm planeta!” și mai are o avertizare: „sfârșitul va veni foarte curând!”. Evanghelia salvării sufletelui este ignorată dar evanghelia salvării planetei este acceptată. Avertizarea privind revenirea lui Hristos și judecata finală a păcatului și celor care și-au găsit plăcerea în el este ignorată dar avertizarea privind nenorocirea planetei prin incălzire globală este crezută.

Sunt cu totul pentru a fi responsabili cu mediul înconjurător, mă folosesc de bicicletă în marea majoritate a timpului de deplasare, dar se ridică serioase semen de întrebare când văd că încalzirea globală este literalmente tratată ca și noua religie literalmente impusă la nivel global.

Ca și orice religie aceasta are:

  1. O avertizare si o evanghelie de salvare.

Ca si orice altă religie aceasta afectează întreagul aspect al vieții umane:

  1. Alimentația noastră:

De dragul salvării planetei suntem îndemnați să trecem pe vegetarian/vegan cu tentiva de carne sintetică pe viitor. Aceasta inevitabil te duce cu gândul la Pavel in 1 Timotei 4:

„Dar Duhul spune lămurit că, în vremile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni cari vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roş în însuş cugetul lor. Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor, pe cari Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţămiri de către ceice cred şi cunosc adevărul. Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună: şi nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulţămiri; pentrucă este sfinţit prin Cuvîntul lui Dumnezeu şi prin rugăciune.”

Avertismentul lui Pavel este pe cât se poate de sobru atribuind aceasta spiritului lui antihrist… Se merge așa de departe că o celebritate a venit cu soluția de a se merge pe raționare de mâncare ca și pe timp de război, altcineva la televizor spunea să nu se mai țină animale de companie…

  1. Familia este următorul aspect major care este afectată. De dragul salvării mediului înconjurător ni se cere să reducem numărul copiilor nou născuți la unul, nu mai mult de doi… Prințul Harry ne cheamă să-i urmăm exemplul său în materie… O întreagă industrie proavort se vrea implementată la nivel global cu repercursiuni celor care se opun. Porunca lui Dumnezeu de crește și înmulți pământul nu mai are valoare…
  2. Închinarea la Dumnezeu este înlocuită cu închinarea la natură. Pavel ne-a arătat aceasta in Romani 1:25:

„căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s’au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvîntat în veci! Amin.”

Pavel ne-a spus „să știm că în zilele de pe urmă vor fi vremuri grele” și Ioan la fel ne-a avertizat cu privire la apariția duhului lui antihrist la sfârșitul vremurilor care se va opune legii lui Dumnezeu, orânduirii și planurilor Lui ca să ofere omenirii o altă variant de închinare care să înlocuiască închinarea lui Dumnezeu. Tot mai des auzim de la vedetele Hollywood până la celebrități de „a fi spiritual”. Cineva poate fi într-adevăr spiritual fie dintr-o Sursă fie din altă sursă… Copiii lui Dumnezeu sunt chemați să fie „plini de Duhul Sfânt”.

În cuvintele lui Isus suntem chemați să „veghem ca să ne păstrăm hainele curate” iar Ioan ne avertizează să ne păzim de idoli.

Autor: Daniel Miheț, pastor al Bethany Evangelical Church Dumfries, Scoția

2 Comentarii
  1. Daniel 7 noiembrie 2021 Reply
  2. Bujorean Emanuel 11 noiembrie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.