Ziua 13: Viața de văduvă în India – #pray15days

Vinita, din Maharashtra, este una dintre cele aproximativ 40 de milioane de văduve din India. După ce soțul ei a murit, a fost abandonată de familia ei, „M-au văzut ca pe o povară”, a spus ea. Și-a pierdut valoarea socială chiar și în ochii familiei. Rudele soțului ei au lăsat-o să moară de foame, au bătut-o și i-au cheltuit toți banii pe care îi mai avea.

Este de așteptat ca o mireasă hindusă să locuiască împreună cu familia soțului ei. Acest lucru îi slăbește legăturile cu propria familie, așa că văduvia aduce cu sine o situație disperată. Poate fi acuzată de moartea soțului ei sau scoasă de acasă. Multe dintre aceste femei sunt analfabete și nu au nici un fel de șanse.

Un mic număr din ele primesc o pensie guvernamentală care este foarte mică. Unele fonduri guvernamentale și private au fost investite în construirea unui număr mic de case de locuit în comun pentru văduve, pentru cursuri de instruire profesională și unele tratamente medicale, dar sumele cheltuite nu sunt nici pe departe suficiente pentru nevoile actuale de la nivel național.

Hinduismul ortodox neagă văduvelor plăcerile pământești și le impune să-și trăiască restul zilelor în închinare. Deși este legală, recăsătorirea nu este acceptabilă social pentru văduve în multe comunități. În special în zonele rurale, nu li se permite să poarte bijuterii sau îmbrăcăminte (sari-uri) colorate și nu sunt primite la evenimente și sărbători, pentru că aduc ghinion.

Divya este o văduvă oarbă care locuiește într-un mic oraș rural din Karnataka de Sud. Pensia sa guvernamentală întârzie adesea și criza de Covid-19 a făcut ca plata ei să fie întârziată luni întregi. Divya a devenit credincioasă în Hristos în urmă cu câțiva ani, așa că familia ei hindusă a alungat-o și a pus stăpânire pe casa ei. Dar Biserica o sprijină pe ea și pe alte 10 văduve din congregația lor cu hrană, adăpost și unele cheltuieli medicale.

Cum să ne rugăm?

  • Rugați-vă pentru o schimbare a culturii astfel ca văduvele să fie îngrijite ca membri valoroși ai familiei și comunității lor. (Psalmul 68:5)
  • Rugați-vă ca guvernul să fie mai eficient și mai generos în sprijinirea unui stil de viață demn pentru văduve. (1 Timotei 5:3)
  • Rugați-vă ca Biserica să ofere mai mult sprijin văduvelor. (Iacov 1:27)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.