Prelegeri Centenare „ITBB 1921-2021”: Contribuția Baptiștilor la Teologia Creștină

În 2021, Institutul Teologic Baptist București (ITBB) marchează „Un veac de educație teologică baptistă în România”! Cu acest prilej, comunitatea Evanghelică Baptistă din România marchează o serie de evenimente aniversare prin care ne amintim de drumul spre acest centenar presărat cu bucurii, persecuții, lipsuri și belșug de binecuvântare.

Printre evenimentele în care se marchează cei 100 de ani se numără și o serie de Prelegeri Centenare cu genericul „ITBB 1921-2021”. Luni, 8 noiembrie, ora 19:30 pe agenda acestor evenimente se discută despre „Contribuția Baptiștilor la Teologia Creștină”. Invitatul prelegerii este profesorul și academicianul Paul Fiddes, de la Universitatea din Oxford. Prelegerea va fi ținută în limba engleză și tradusă în limba română.

Paul Fiddes, considerat la scară largă cel mai de seamă teolog baptist în prezent, este Profesor distins de Teologie Sistematică la Facultatea de Teologie și Religie, Universitatea din Oxford, și membru al Academiei Regale a Marii Britanii. Este cercetător principal și director al Centrului de Cercetare al Regent’s Park College, Oxford, colegiu al cărui Rector a fost între anii 1989-2007.

Urmăriți Prelegerea Centenară „ITBB 1921-2021” cu Paul Fiddes luni, 8 noiembrie, ora 19:00 pe pagina oficială de Facebook ITBB AICI!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.