Comunicat de Presă AFR: „Solicită reunificarea cât mai grabnică și necondiționată a familiei Furdui”

Comunicat de Presă al
Alianței Familiilor din România

Cu puține săptămâni în urmă AFR a solicitat voluntari din partea mișcării pro-familie din România pentru a sprijini acțiunile de solidaritate cu Familia Furdui din Germania. Pe 26 octombrie s-au împlinit 6 luni de când cei șapte (7) copii minori ai familiei au fost luați în mod abuziv de către autoritățile germane de protecție a copiilor (Jugendamt).

Vă mulțumim pentru că ați răspuns pozitiv solicitării noastre. Ca urmare, în prima săptămână din noiembrie AFR a demarat acțiuni de pichere în diferite orașe din România prin care atenționează publicul din România privind atrocitățile comise de autoritățile germane la adresa acestei familii de imigranți români creștini din Germania.

Acțiunile au fost, de asemenea, desemnate să atenționeze și autoritățile germane din România și din străinătate asupra faptului că mișcarea pro-familie din România se solidarizează cu Familia Furdui și că solicită reunificarea cât mai grabnică și necondiționată a copiilor cu părinții.

Acțiunile de pichetare au avut loc în fața Ambasadei Germaniei din București, la Consulatul german din Timișoara, cât și în spațiul public și în fața clădirilor oficiale din Oradea, Cluj, Pitești și Alba Iulia. Acțiunile de pichetare din aceste orașe vor continua și în viitor, iar pe parcursul săptămânilor următoare AFR intenționează să lanseze acțiuni de pichetare și în alte orașe din România: Suceava, Hunedoara, Arad, Bistrița, Baia Mare, Sălaj, Sibiu, Iași și alte orașe, cât și la Chișinău.

De asemenea, pe 6 noiembrie un grup AFR a organizat un protest în Ravenna, Italia, la care au participat aproximativ 40 de persoane.

Cu prilejul acestor evenimente, dl Petre Costea, Președintele AFR, a făcut următoarea declarație: “Suntem mândri și mulțumiți de răspunsul pozitiv și prompt al mișcării pro-familie din România la chemarea la acțiune în sprijinul familiei Furdui. Colegii din AFR au stat în ploaie, vânt și vreme rece zile întregi pentru a convinge autoritățile germane să elibereze cât mai grabnic copiii Familiei Furdui. Pentru asta ei merită să fie apreciați și sprijiniți. Acțiunile de pichetare vor continua până când toți cei șapte (7) copii ai Familiei Furdui vor fi dați înapoi familiei”.

AFR va organiza și proteste publice în sprijinul Familiei Furdui în București și alte orașe din România. Proteste AFR sunt deja programate în București pe 20 și 28 noiembrie și pe 18 decembrie.

Vă invităm să vă alăturați acestor inițiative ca voluntari. AFR solicită voluntari pentru pichetare, organizarea protestelor și distribuirea de materiale și pliante în spațiul public. Vă rugăm să răspundeți solicitărilor noastre la office@alianta-familiilor.ro

Contact: David Țuț, ARN Timișoara, Tel. 0741 103 025

București, 6 noiembrie 2021

SOLICITAM VOLUNTARI PENTRU SUSTINEREA FAMILIEI FURDUI

Pe 14 octombrie am lansat o solicitare generală pentru a sprijini demersurile AFR în sprijinul Familiei Furdui. Revenim cu solicitarea inițială.

Mișcarea pentru familie din Romania intenționează să se mobilizeze în următoarele săptămâni și luni pentru a sprijini eforturile deja făcute și care vor mai fi făcute pentru a convinge autoritățile germane să întoarcă copii Familiei Petru și Camelia Furdui la părinți. Luați de acasă de la părinți în aprilie cu forța și fără justificare reală, copiii simt lipsa părinților. Din nefericire, acțiunea ilegală a autorităților germane continuă acest coșmar la care familia a fost supusa de peste șase (6) luni.

AFR dorește să-și aducă contribuția la reîntregirea cât mai grabnică a familiei. În acest sens, AFR intenționează sa demareze proiecte publice cât de curând, atât în Romania cât și în diasporă.

Avem nevoie de ajutorul dvs. Cei care doriți să ne ajutați sunteți rugați să completați acest FORMULAR AICI!

Avem nevoie de persoane care se pricep la grafică, IT, design, media sociala, FB, websites, persoane care doresc să se implice în pregătirea și derularea proiectelor, să scrie și să mobilizeze. Este de asemenea nevoie de persoane care doresc să facă picketing în fața consulatelor și ambasadelor Germaniei din Europa și America de Nord pentru eliberarea copiilor.

Va mulțumim.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.