Un ex-satanist care a petrecut 33 de ani lăudând răul se convertește după ce citește o carte despre credința în Hristos

Un bărbat care a petrecut mai bine de trei decenii implicat în ocultism spune povestea sa despre cum a lăsat satanismul în urmă, a găsit libertatea în Hristos – și acum răspândește Evanghelia altora.

Brian Cole a explicat într-un podcast că, în copilărie, nu se simțea binevenit nicăieri.

„Nu înțelegeam cine sunt în Hristos”, a spus el. „Aveam 10 ani și aveam un tată abuziv. Am fost agresat la școală, iar mama ne-a forțat să mergem la biserică.”

Cole a spus că a fost abuzat emoțional și la biserica la care mergea. Fiecare zi din viața lui îl făcea să se simtă singur și respins – până când a întâlnit un grup de copii mai mari care l-au primit în grupul lor.

„Ei vorbeau cu mine, îmi acordau atenție”, a spus el. „Nu-mi aruncau vorbe urâte și nu mă băteau”.

Cole și-a dat seama curând că copiii cu care s-a împrietenit erau implicați în satanism – un sistem de credințe opus față de experiența familiei sale din biserică.

Deși nu era atras de teologie, Cole a spus că „voia să facă și el orice făceau acești copii”.

„Unul dintre primele ritualuri la care am luat parte, urma să fie sacrificată o veveriță. Le-am spus că nu pot face asta”, a spus el, menționând că a iubit întotdeauna animalele. „Au spus: „Ei bine, Satan cere sânge, așa că va trebui să îți faci tăieturi”, așa că am făcut-o. Și am ajuns dependent de acest lucru timp de 33 de ani – tăiere și automutilare.”

Pe măsură ce trecea timpul, Cole a spus că frica și sentimentul de rebeliune pe care îl genera satanismul  l-a atras și mai mult. La început, nu a fost o preocupare teologică, era mai mult o înclinație către anumite practici. El a ajuns sa vandalizeze simbolurile creștine din cimitire și scenele nativității din perioada Crăciunului.

„Am fost un băiat implicat la modul superficial în satanism de la 10 până la 18 ani”, a spus el. „Când am împlinit 18 ani, am fost arestat… Am primit o condamnare de 10 ani și, când am intrat în închisoare, abia atunci am trecut de la superficial la o implicare totală în satanism”.

Cole a spus că a început să comande cărți despre magia ocultă și ceremonială și și-a petrecut majoritatea zilelor citind și studiind.

„Mi-am tatuat o cruce… pe partea de jos a piciorului meu stâng, ca să pot călca pe Dumnezeu ori de câte ori mergeam”, a spus el.

De-a lungul timpului, Cole a spus că a început să se simtă din ce în ce ma tulburat cu rolul pe care l-a jucat Satan în viața sa și cu puterea pe care i-o dădea răul. În 1987, s-a îndepărtat de satanism și s-a îndreptat către alte forme mai ușoare de ocultism – însă periodic revenea la vchile ritualuri și folosea și cărți de tarot printre alte instrumente.

„În ocultism… mă așezam și mă lăsam posedat și începeam să scriu lucruri”, a spus Cole, remarcând că ținea chiar și un jurnal pentru vise.

Cel mai intrigant element al vieții sale de până atunci era că în ciuda faptului că credea în Satan, el nu credea în Dumnezeu.

„Nu am crezut că Isus există”, a spus el. „Am crezut că Biblia este doar o carte de mitologie. Cea mai mare îndatorire a religiei mele era să-i urăsc pe creștini.”

Dar totul s-a schimbat în 2009, când Cole, în vârstă de 44 de ani, a fost din nou arestat. Și-a dat seama că viața lui infracțională îl ducea către dezastru și că ceva trebuia cu disperare să se schimbe.

„Am încercat să mă sinucid… pur și simplu nu mai voiam să trăiesc”, a spus el.

Cole a început să citească cu rezerve Biblia în timp ce se făcea încă o încercare de a scăpa de droguri și de a-și schimba viața. În ciuda scepticismului și a atitudinii sale zeflemitoare, a continuat să citească.

Apoi, într-o zi, când s-a întors în celula lui a găsit o carte întinsă la întâmplare pe podea: „The Case for Christ” (Pledoarie pentru Hristos) a lui Lee Strobel, un text care documentează călătoria lui Strobel de la ateism la credință.

„Când am terminat de citit acea carte, nu am mai putut nega faptul că Isus a existat pe acest Pământ”, a spus el. „Toată viața am căutat adevărul.”

Cole a descoperit Adevărul, iar viața lui a fost transformată, iar acum este pastor.

„Acest lucru m-a eliberat în atât de multe feluri, încât nici măcar nu pot să explic”, a spus el vizibil emoționat.

Sursa: Christian Post

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.