Mesaj emoționant pentru copii familiei Furdui de la manifestarea din Roma, Italia (VIDEO)

Peste 800 de români din Roma, Italia au cerut statului german întoarcerea copiilor familiei Furdui în familie. La manifestarea pașnică de sâmbătă, 6 noiembrie 2021, din Piazza della Repubblica, copii românilor din Italia au trimis un mesaj emoționant celor 7 copii izolați de Jugendamt.

„Vă iubim și vă așteptăm pe toți în Italia!” este mesajul unui număr de copii de aceeași vârstă cu copii familiei Furdui, care și-au exprimat solidaritatea și suportul pentru David, Naomi, Estera, Natalia, Ruben, Albert și Lea.

„Toate acțiunile Jugendamt, începând cu luarea copiilor și continuând cu tergiversarea și presiunile pe care le manifestă în cazul Familiei Furdui, demonstrează în mod repetat că acesta nu acționează în interesul superior al copilului – etalonul suprem al unei instituții de protecție a copilului – și are o agendă distructivă familiei conservatoare.

Relația dintre Jugendamt și copii este comparabilă cu relația dintre niște teroriști și ostaticii lor. Suntem conștienți că vor continua să îngreuneze situația copiilor și a părinților, să atace mai mult relația dintre ei, dar vom continua să expunem abuzurile lor până când vor elibera copiii”, se arată într-un comunicat al organizatorilor, care mai anunță că în perioada următoare se vor organiza și alte proteste de susținere a Familiei Furdui.

Paralel cu manifestarea de la Roma, alte peste 5000 de români au ieșit în stradă la Londra. Protestele din Roma (800 de participanți) și Londra (5.800 participanți) vin în urma altor două proteste care au avut loc în septembrie și octombrie în Hannover, Germania și la Viena, Austria, manifestări pașnice care au scos în stradă în semn de susținere pentru familia Camelia și Petru Furdui peste 1.000 de români din diasporă.

Familia Camelia și Petru Furdui sunt o familie de români stabiliți de 9 ani în Germania. Împreună au 7 copii: David – 15 ani, Naomi – 14 ani, Estera – 13 ani, Natalia – 12 ani, Ruben – 11 ani, Albert – 9 ani și Lea – 1 an. Petru lucrează în domeniul instalațiilor și amenajărilor interioare, iar Camelia este casnică, dedicând tot timpul îngrijirii și creșterii copiilor.

ȘtiriCreștine.ro amintește că Jugendamt a luat cei 7 copii ai familiei Furdui în după amiaza zilei de 26 aprilie 2021. La 7 luni distanță copiilor le-a fost interzis în vacanța de toamnă să se întâlnească cu mătușile și rudele din familia lărgită. După această solicitare copii spun că sunt presați ca să nu mai sune acasă, să nu mai vorbească cu rudele, să nu se mai întâlnească cu nimeni.

Alianța Familiilor din România recrutează voluntari pentru organizarea evenimentelor de susținere a familiei Furdui. Dacă sunteți acasă sau în diasporă și doriți să vă implicați în aceste manifestări, vă puteți înregistra AICI!

Urmăriți ȘtiriCreștine.ro pentru a fi la curent cu următoarele evenimente pentru susținerea familiei Furdui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.