Bebeluș născut cu 19 săptămâni mai devreme supraviețuiește și stabilește un nou record mondial

Un copilaș din Alabama, S.U.A., a doborât recordul mondial Guinness pentru cel mai prematur copil născut care a supraviețuit, la doar cinci luni de sarcină.

Curtis Zy-Keith Means s-a născut pe 5 iulie 2020, la o vârstă gestațională de 21 de săptămâni și o zi, nașterea lui fiind prematură cu 132 de zile. Cântărea mai puțin de o jumătate de kg, iar medicii i-au oferit „0 șanse de supraviețuire”. Sora lui geamănă, C’Asya Means, a murit o zi mai târziu.

Curtis a fost externat din spital în luna aprilie a acestui an.

Vârsta gestațională standard pentru un bebeluș la termen este de 40 de săptămâni (280 de zile).

„Personalul medical mi-a spus că în mod normal nu acordă șanse copiilor la acea vârstă”, a spus mama lui, Michelle „Chelly” Butler. „A fost foarte stresant.”

Curtis, însă, a răspuns bine la tratament, inclusiv la oxigen. Gemenii s-au născut la Universitatea din Alabama din Spitalul din Birmingham.

„Statosticile spun că bebelușii la această vârstă nu vor supraviețui”, a spus neonatologul Brian Sims, care a supravegheat nașterea și tratamentul. „Întrebarea mamei pentru mine a fost: „Le putem oferi copiilor o șansă?”

Curtis „a vrut să supraviețuiască”, a spus medicul lui Guinness.

„Fac asta de aproape 20 de ani… dar nu am văzut niciodată un copil atât de tânăr să fie la fel de puternic ca el. Era ceva special la Curtis”, a spus Sims.

Mama a spus că este obosită – și recunoscătoare.

„Sunt foarte mândră de el, pentru că știu cum era și știu cum este acum și pot face diferența”, a spus ea. „A avea acest record este o binecuvântare!”

Deținătorul recordului anterior era Richard Scott William Hutchinson, care s-a născut pe 5 iunie 2000, la o vârstă gestațională de 21 de săptămâni și două zile nașterea sa fiind prematură cu 131 de zile.

Noul record mondial este sărbătorit de către mișcarea pro-viață, care consideră supraviețuirea copilului un miracol și o poveste de viață extraordinară.

Sursa: Christian Headlines

 

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.