Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Liderii creștini din Londra au fost provocați să trăiască în sfințenie

Peste 1.000 de lideri din biserici din toată Londra s-au adunat luni lângă arena O2 pentru a primi un îndemn proaspăt pentru chemarea la evanghelizare.

Evenimentul a fost ultimul dintre cele patru summit-uri de evanghelizare găzduite în Marea Britanie de către Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) pentru a explora chestiuni precum mărturia Bisericii, unitatea, ucenicia și apărarea Evangheliei.

Într-un discurs îndrăzneț în care a chemat Biserica înapoi la sfințenie, Dr. Crawford Loritts și-a exprimat tristețea față de numărul mare de pastori și lideri de slujire care au căzut în păcat și, prin urmare, au „discreditat cauza lui Hristos”.

Pastorul și plantatorul de biserici a spus că prea mulți lideri „știu să pară spirituali”, totuși „trăiesc într-un soi de disperare liniștită” și o „neascultare confortabilă”, „se sustrag de la a da socoteală”  în timp ce caută pur și simplu „să-și gestioneze păcatul, mai degrabă decât să se lase de el”.

El i-a îndemnat pe pastori să pună sfințenia înaintea talentelor și darurilor și „să acorde o atenție deosebită capcanelor care se pot ivi în traseul vieții lor.

„Caracterul tău trebuie să fie mai mare decât platforma pe care stai”, a spus el.

El le-a cerut, de asemenea, conducătorilor bisericii să nu „apuce pe scurtături când vine vorba de propria intimitate cu Dumnezeu” doar pentru că au o lucrare de succes și adepți numeroși.

„Doar pentru că faci slujire, nu înseamnă că Dumnezeu lucrează în tine”, a spus el.

Dr. Loritts a încheiat cu un apel către liderii bisericii să nu mai judece pe alții pentru deficiențele lor și, în schimb, să se pocăiască de propriile păcate.

„Trezirea spirituală este costisitoare și unul dintre motivele pentru care nu vedem trezire este pentru că nu vrem să îmbrățișăm frământarea”, a spus el.

„Trebuie să lăsăm lacrimile pocăinței să cadă pe obrajii noștri, să ne identificăm cu neajunsurile societății și să realizăm că la mulți dintre noi Duhul lui Dumnezeu a părăsit clădirea, multe dintre bisericile noastre și multe dintre slujbele noastre nu mai au forță spirituală pentru că ne-am obișnuit să ne umplem inimile și viețile cu gunoaie… și am sfințit starea de neascultare confortabilă.”

El a adăugat: „Este timpul ca noi toți să cădem în genunchi”.

Arhiepiscopul copt Angaelos

Într-un alt discurs dur, arhiepiscopul copt al Londrei, Arhiepiscopul Angaelos, a făcut apel la liderii bisericii să lase deoparte „tribalismul” și „manevrele tactice”, despre care a spus că dăunează mărturiei Bisericii.

„Să încetăm să ne demontăm unii pe alții”, a spus el.

„Există un cost pentru unitate, pentru că cel mai ușor lucru din lume este să fim tribali. Acest concept de „diferențiere” este atât de răspândit în zilele noastre și este destul de rău când este în lumea seculară. Când este în Biserică și ne „diferențiem” unii de alții, ne subminăm mărturia și diminuăm experiența celuilalt.”

El i-a îndemnat pe creștini să se gândească la modul în care comunică Evanghelia.

„Mesajul nostru trebuie transmis într-un mod care să fie auzit și acceptat – ceea ce dă bucurie”, a spus el.

„Unii dintre noi au crescut cu predici despre foc și cazane de smoală. Mă tem că generațiile actuale vor întoarce spatele unui astfel de mesaj destul de repede.

„Există destul foc și smoală în lume, ei nu au nevoie să audă despre el în bisericile noastre. În bisericile noastre ei trebuie să vadă speranță și lumină, iubire și făgăduință.

„Ei trebuie să vadă că Dumnezeu este Dumnezeul lor, indiferent de ceea ce au făcut sau ce vor face vreodată și că vor fi întotdeauna bineveniți înapoi”.

Explorând tema uceniciei, pastorul și scriitorul evanghelic Skip Heitzig a spus că provocarea pentru creștini a fost să trăiască o viață de sacrificiu și lepădare de sine într-un moment în care mulți vor doar „să-și moaie puțin degetele în spiritualitate”.

„Rețelele de socializare au schimbat modul în care definim un adept”, a spus el.

„Cuvântul „like”, despre care știm că înseamnă bucurie, plăcere, în limbajul rețelelor sociale înseamnă o recunoaștere electronică la ceea ce a postat cineva .

„A fi prieten  obișnuia să însemne a avea o legătură de afecțiune reciprocă cu altcineva, dar în lumea rețelele sociale înseamnă doar că ești adăugat la lista cuiva de contacte.

„Să urmărești pe cineva înseamnă că mergi după acea persoană; că îți însușești credințele lui. Dar pe rețelele sociale, înseamnă doar că primești actualizări pe un dispozitiv mobil. S-ar putea să nu te urmărească, s-ar putea să nu te placă, dar vor pândi contul tău de Instagram sau Twitter.”

El a continuat: „Noi, cei care suntem urmașii lui Isus Hristos, noi cei care suntem prieteni ai Lui, noi cei care iubim adevărul, trebuie să ne întoarcem la ideea inițială, pentru că am bănuiala că Isus are o mulțime de fani, dar puțini ucenici.”

El a adăugat, folosind limbajul rețelelor sociale: „Isus nu a spus niciodată să-L urmărești pe Instagram, sau să-i dai like pe Facebook. A spus să renunți complet la viața ta și să-L urmezi”.

Sursa: Christian Today

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.