În ciuda presiunii UE, Ungaria respinge „propaganda LGBTQ” în școli și pune familia pe primul loc

În urmă cu zece ani, Ungaria și-a dat seama că are o problemă majoră. Numărul avorturilor era în creștere, natalitatea din ce în ce mai scăzută, iar populația sa era în declin. Așa că guvernul de la Budapesta a făcut ceva radical: a făcut din copii și familii cea mai importantă resursă a națiunii.

Ministrul pentru Familie

Katalin Novak este o stea în devenire în Ungaria. Ea este lider în partidul politic de guvernământ „Fidesz” și ocupă funcția de Ministru pentru Familie. Este o poziție la nivel de cabinet axată pe creșterea natalității națiunii.

Când partidul ei a preluat conducerea, în 2010, liderii s-au rezumat la două opțiuni pentru a crește numărul de locuitori din țară: fie să deschidă ușa pentru mai mulți imigranți, fie să-i convingă pe cetățenii maghiari să aibă mai mulți copii.

„Numărul căsătoriilor a scăzut. Numărul divorțurilor a crescut, numărul avorturilor a fost mare”, a declarat ministrul Novak pentru CBN News într-un interviu exclusiv. În ultimele patru decenii, populația Ungariei scăzuse cu 10 procente.

Pastorul Nemeth Sandor își amintește bine acele vremuri când, sub conducerea comunistă, maghiarii nu erau dornici să aducă copii pe lume.

„Cei mai mulți oameni nu și-au dorit copii pentru că le era frică să nu devină săraci”, își amintește pastorul Sandor.

Soluția

Au fost ani în care numărul avorturilor a fost mai mare decât numărul nașterilor, așa că Novak și echipa ei au încercat să facă mai atractivă pentru tineri întemeierea unei familii.

Printre altele, femeile maghiare care lucrează și care au patru copii, nu plătesc impozit pe venit pe viață și au trei ani de concediu maternal. Cuplurile pot obține un împrumut de 30.000 USD fără dobândă pentru a-i ajuta la cumpărarea unei case. Restul de plată scade cu fiecare copil iar la al treilea copil datoria este iertată.

Rezultatul

Acest lucru funcționează. În ultimul deceniu, rata natalității a crescut.

„Oferim, de asemenea, nu doar sprijin financiar, ci și servicii de îngrijire a copiilor sau tabere de vară pentru copii”, a adăugat Novak.

Însă maghiarii nu fac doar copii. În ultimul deceniu, căsătoriile au crescut cu 83%, divorțurile sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii 60 de ani, iar avorturile au scăzut foarte mult și ele.

„Pentru mine personal, acesta este unul dintre cele mai importante rezultate ale politicilor noastre din ultimii zece ani care se referă la familie. Avorturile au scăzut cu 41% și cred că mai avem de lucru în această chestiune pentru că trebuie să scoatem în evidență valoarea vieții”, spune Novak, care este și ea mamă a trei copii.

Controversă

Politicile pro-familie ale Ungariei sunt înscrise în constituție, care a fost adoptată în 2010. Anul acesta a fost modificată pentru a clarifica faptul că mamă este femeie și tată este bărbat. De asemenea, referitor la educația sexuală a copiilor, să fie cât mai clar faptul că această revine numai părinților lor.

O mișcare care îi înnebunește pe liderii Uniunii Europene de la Bruxelles.

„Aceasta a creat atâta indignare în politica Uniunii Europene încât acum încearcă să impună sancțiuni Ungariei”, a declarat Tristan Azbej, secretarul de stat, pentru CBN News.

Ramura executivă a Uniunii Europene a lansat o acțiune în justiție împotriva Ungariei, acuzând guvernul că discriminează persoanele LGBT.

„Suntem puternic atacați și criticați pentru credința noastră creștină și, de asemenea, pentru ideile politice creștin-democrate”, adaugă Azbej.

Zoltan Kovacs, un purtător de cuvânt al premierului, spune că Uniunea Europeană depășește limita în ce privește amestecul în politicile educaționale ale unei națiuni membre.

„Nu ne agreează pentru că nu lăsăm propaganda LGBTQ violentă și exagerată în școlile noastre, în viața copiilor noștri”, a spus el pentru CBN News în timpul unui interviu exclusiv la Budapesta.

Viitorul

În timp ce Ungaria se pregătește de alegerile de anul viitor, opoziția se unește pentru a-l elimina pe prim-ministrul Viktor Orban.

„Pentru mine, este foarte greu de înțeles ce este atât de deranjant în a spune că mama este femeie și tatăl este bărbat sau că mariajul este între un bărbat și o femeie, pe baza consimțământului lor reciproc. Cred că aceasta este baza existenței noastre și doar o reflectăm în constituția țării. Așa că, sunt de părere că nu avem ce să explicăm nimănui pentru că așa a fost întotdeauna și așa va rămâne încă în Ungaria”, spune Kovacs.

Liderii creștini precum pastorul Sandor sunt mulțumiți de politicile referitoare familie ale lui Orban.

SURSA | CBN News

2 Comentarii
  1. DUMITRU BOBOESCU 19 noiembrie 2021 Reply
  2. Tana 21 noiembrie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.