Florăreasa creștină care a refuzat să facă aranjamente florale pentru un cuplu gay a ales să plătească despăgubiri pentru a încheia bătălia

O florăreasa creștină din SUA, care a fost data în judecată de un cuplu gay după ce a decis să nu le ofere aranjamente florale pentru nuntă, a decis să plătească despăgubiri de 5.000 de dolari cuplului și să pună capăt bătăliei judiciare care a început în urmă cu 10 ani.

Barronelle Stutzman ii vindea flori lui Rob Ingersoll de mulți ani, până când acesta i-a cerut în 2013 să facă aranjamente pentru nunta lui cu un alt bărbat. Stutzman a refuzat să facă acest lucru, invocând credințele ei creștine drept motivul din spatele deciziei.

Drept urmare, atât Ingersoll, cât și partenerul său au intentat un proces împotriva lui Stutzman. În 2015, ea a primit o amendă de 1.000 de dolari de către un tribunal din Washington.

La începutul acestui an, Curtea Supremă a SUA a respins pentru a doua oară petiția ei pentru o audiere în apel, după ce a suferit mai multe înfrângeri la instanțele inferioare. Alliance Defending Freedom (ADF), care o reprezintă pe Stutzman, a ajuns acum la o înțelegere cu cuplul pentru a evita plata „onorariilor avocaților”, care ar putea duce la falimentul florăriei.

Acordul include plata de 5.000 de dolari cuplului gay și retragerea unei petiții în așteptare pentru o reaudiere la Curtea Supremă a SUA.

„Sunt dispusă să predau altora ștafeta legală pentru a lupta pentru libertate. La 77 de ani, este timpul să mă pensionez. Nu am fost niciodată nevoită să-mi compromit conștiința sau să îmi încalc credința. Am întâlnit atât de mulți oameni buni și minunați, care mi-au oferit cu generozitate sprijinul în rugăciune și m-au încurajat. Am fost binecuvântat cu avocați remarcabili prin Alliance Defending Freedom care mi-au oferit nu numai abilitățile lor juridice, ci și prietenia lor.

Sunt recunoscătoare că dragostea lui Dumnezeu m-a susținut prin toate încercările și provocările din ultimii ani”, a continuat Stutzman. „Există o mare dezbinare în țara noastră astăzi, dar Dumnezeu mi-a arătat din nou și din nou că dragostea Lui este mai puternică decât mânia și durerea pe care atât de mulți le simt. El mi-a oferit nenumărate oportunități de a împărtăși dragostea Lui cu alții pe parcurs.” a spus Stutzman într-o scrisoare.

SURSA | PremierChristianNews

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.