Jurnal de Rugăciune: Noul Testament se apropie de finalizare Guineea Ecuatorială

Rugăciune pentru Luminița Prisecaru: România
Mulțumim lui Dumnezeu că a fost cu Luminița în călătoria ei spre România. Ea ne scrie: „Mulțumesc Domnului căci m-a adus cu bine în România. Deși neplanificat acest timp aici aș dori să îl pot folosi cu înțelepciune. Rugați-vă pentru călăuzirea Lui în deciziile pe care liderii organizației noastre le iau. Rugați-vă ca Domnul să aducă pace și reconciliere acolo în Etiopia așa cum numai El o poate face!”

Rugăciune pentru Tamara: Sudanul de Sud
Tamara a început lucrul în limba Lopit, ajutând la traducerea Noului Testament. Vă invităm să citiți scrisoarea ei de informare aici. Tamara ne cere ajutor în rugăciune pentru:

Proiect: problemele tehnice să fie din ce în ce mai puține
Întreaga echipă SIL și sub-echipele sale: sănătate pentru lucrători și pentru familiile lor
Continua aclimatizare a colegei și a mea la noile limbi și culturi
Permisele noastre de muncă: am obținut vizele, deci avem voie să rămânem aici, dar trebuie să ni se permită și să lucrăm aici.
Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Saek, Tailanda
După calendarul lunar, în luna noiembrie ne rugăm pentru poporul Saek din Tailanda, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba lor încă. Rugați-L pe Domnul secerișului să trimită mulți lucrători în acest popor și să cheme echipe de rugăciune care să pregătească terenul prin mijlocire. Rugați-vă pentru femeile și copiii care sunt prinși în robia prostituției. Rugați-L pe Domnul să ridice biserici locale puternice.

Noul Testament se apropie de finalizare: Guineea Ecuatorială, Spania, SUA
Linia de sosire este o publicație a Wycliffe USA care promovează rugăciunea pentru Noile Testamente care se află în ultimii trei ani înainte de finalizare și dedicare. Unul dintre Noile Testamente prezentate este Noul Testament Fa d’Ambu din Guineea Ecuatorială. Rugați-vă pentru publicarea în acest an a Noului Testament. Oamenii Fa d’Ambu trăiesc pe o insulă tropicală foarte umedă în largul coastei Africii. Tipografia din Spania nu a reușit să achiziționeze hârtia specială rezistentă la umiditate de care este nevoie. Rugați-vă ca Linia de sosire să încurajeze pe mulți să se roage ca Dumnezeu să asigure și să protejeze tipărirea Noului Testament Fa d’Ambu, astfel încât acesta să poată ajunge la comunitatea Fa d’Ambu.

Inițiativă de rugăciune în comunitate: Papua Noua Guinee
Pe 31 august, Asociația de traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee (PNGBTA) a lansat prima inițiativă de rugăciune în comunitate pentru traducerea Bibliei în Port Moresby. Prin această inițiativă, creștinii se unesc pentru a se ruga pentru mișcarea de traducere a Bibliei, în special pentru comunitățile lingvistice din Papua Noua Guinee care nu au încă Scriptura. Lăudați-L pe Domnul pentru participarea bună la prima întâlnire. Mulți pastori de biserici și lideri ai organizațiilor de misiune s-au alăturat bordului de conducere al PNGBTA, personalului administrativ și familiilor lor pentru a se ruga. Celelalte birouri regionale ale PNGBTA au început timpul de rugăciune comunitară pe 4 octombrie. Rugați-vă ca această inițiativă să crească și să motiveze oamenii să se roage pentru mișcarea de traducere a Bibliei în Papua Noua Guinee.

Rugăciune în unitate: Japonia
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru facilitarea de către Wycliffe Japonia a unei întâlniri online de rugăciune cu bisericile care au trimis membrii personalului lor, sâmbătă, 30 octombrie. Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru cei 20 de participanți, membri ai personalului Wycliffe Japonia împreună cu pastori din bisericile lor de acasă. A fost o bucurie și o încurajare în timp ce s-au adunat online pentru a împărtăși mărturii și motive de rugăciune. Rugați-vă pentru mai multe ocazii ca aceasta de a înțelege parteneriatul și de a se încuraja unii pe alții.

Inițiativă de rugăciune: România
În această vară, Wycliffe România a organizat o tabără de misiune. Prin activități practice, participanții au legat o strânsă legătură între ei. Ei au crescut în cunoașterea misiunii lui Dumnezeu și în conștientizarea marelui privilegiu de a participa la misiunea Sa. Participanții au aflat mai multe despre inima lui Dumnezeu pentru popoarele neatinse din lume și au fost atinși de nevoia de rugăciune pentru o sarcină atât de mare. Ei au înființat un grup de rugăciune pe WhatsApp, unde ei împărtășesc zilnic cereri de rugăciune. Inițiativa lor a încurajat Wycliffe România să organizeze o întâlnire de rugăciune virtuală o dată pe lună. Personalul Wycliffe România își dorește ca această flacără de rugăciune pentru mișcarea de traducere a Bibliei să facă să avanseze Evanghelia în fiecare națiune și să includă cât mai multe persoane, astfel încât numărul grupurilor de rugăciune să crească. Mulțumiți-I Domnului pentru acest rod al taberei și rugați-vă ca această inițiativă de rugăciune să înflorească.

Sursa: Wycliffe România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.