Un tribunal german condamnă un militant ISIS la închisoare pe viață pentru implicare la genocid

Marți, un tribunal din Frankfurt, Germania, a condamnat un membru al ISIS la închisoare pe viață pentru implicare în genocidul împotriva yazidiților (un grup religios de etnie kurdă) din Irak și Siria, primul verdict de genocid împotriva unui membru ISIS, conform unui raport Reuters. Sentința vine la sfârșitul unui an în care creștinii și yazidiții din Irak încă suferă de pe urma genocidului început în 2014, însă încep să vadă o oarecare acțiune împotriva autorilor actelor de cruzime.

Atacatorul, Taha al-Jumailly, a fost condamnat ca parte a uciderii a peste 3.000 de yazidiți, precum și aducerea a peste 7.000 de femei și fete yazidite în sclavie. Autoritățile l-au arestat pe Al-Jumailly în Grecia în 2019 și a fost extrădat în Germania pentru a fi urmărit penal, rudele germane ale yazidiților uciși acționând ca reclamanți în cadrul urmăririi penale.

La începutul acestui an, UNITAD, echipa ONU care supraveghează ancheta asupra crimelor ISIS, a declarat că gruparea terorista a comis genocid împotriva comunității Yazidi. Grupul continuă să investigheze crimele ISIS din 2014 și 2015, furnizând dovezi pentru urmăririle ulterioare, cum ar fi recentul verdict de la Frankfurt.

În ciuda acestei hotărâri de referință, supraviețuitorii genocidului fac în continuare apel la comunitatea internațională să tragă la răspundere gruparea ISIS pentru crimele comise. În condițiile în care mulți își pierd speranța în instituțiile de justiție din Irak, comunitatea internațională trebuie să intervină pentru a se asigura că au loc procese echitabile pentru a condamna militanții ISIS care au participat la actele brutale.

SURSA | Persecution

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.