Jurnal de Rugăciune: Decembrie – rugăciune pentru surzii din Maroc

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Maroc
După calendarul lunar, în luna decembrie ne rugăm pentru surzii din Maroc, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba semnelor. Rugați-vă ca surzii creștini să folosească internetul pentru a conduce pe surzii din Maroc la Domnul Isus. Rugați-vă ca materialele creștine în limba semnelor să le arate surzilor din Maroc calea mântuirii. Rugați-vă pentru mai mulți specialiști în limbile semnelor care să-i ajute pe surzii din Maroc.

Rugăciune pentru Luminița și Etiopia
Luminița ne scrie: „Continuați să vă rugați pentru pace în Etiopia. Rugați-vă ca Domnul să continue să păzească casa din Kawwata și lucrurile pe care le am acolo – sunt ale Lui, mie mi le-a dat în administrare. Rugați-vă și pentru mine ca să mă concentrez pe orele de ebraică și să mă călăuzească Domnul ca să știu ce să fac în lunile acestea…Mulțumesc.”

Rugăciune pentru familia Tomuța: misiunea Genesis
Luminița a primit acest mesaj de la misiunea Genesis și ne roagă să mijlocim în rugăciune:
„Vă anunțăm pe această cale că fratele Uțu Tomuța, împreună cu familia sa, sunt bolnavi și suferă de o formă severă de Covid. Vă îndemnăm să mijlociți împreună cu noi pentru protecția lui Dumnezeu peste întreaga lor familie. El să lase vindecarea Sa peste ei și să-i întărească în această încercare dificilă.” Fratele Tomuța este un susținător al misiunii care s-a rugat pentru mulți.

Plecarea pe câmpul de misiune: Ada, Madagascar
Întoarcerea Adei în Madagascar s-a amânat în mod repetat de mai bine de un an. Mulțumim Domnului că s-au redeschis granițele și a primit viza săptămâna aceasta. Rugați-vă pentru această perioadă de tranziție și planificare, pentru înțelepciune și resurse. Rugați-vă ca reîntoarcerea Adei în Madagascar să fie sub protecția Domnului. Plecarea ei este planificată pe 15 decembrie. Rugați-vă pentru susținerea financiară a echipelor de traducere și implicarea bisericilor locale.

Rugăciune pentru Damaris
Mulțumim Domnului că Damaris s-a întors cu bine acasă de la cursurile din Anglia. Cele aproape trei luni petrecute acolo, au fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-a trăit vreodată. Totul a fost asemănător cu o simulare a misiunilor „reale”: ideea de a te muta într-o țară diferită, de a te adapta, de a te confrunta cu șocul cultural și, mai presus de toate, de a studia cu un grup mixt de oameni care se pregătesc cu toții să slujească și care sunt instruiți chiar de misionari… Rugați-vă pentru odihnă fizică și spirituală. Rugați-vă să poată duce la bun sfârșit ce mai are de terminat înainte de sărbători și de pregătit pentru plecarea la Oradea din februarie.

Puterea rugăciunii: Singapore
„O slujire fără rugăciune este lipsită de putere, lipsită de prezența lui Dumnezeu.” Pagina web de rugăciune a organizației Wycliffe Singapore se deschide cu acest citat. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru acest model de a da importanță rugăciunii și mijlocitorilor. În afară de întâlnirile săptămânale de rugăciune de joi, echipa încurajează oamenii să sprijine membrii personalului și echipele de traducere a Bibliei prin rugăciune în biserici și grupuri de rugăciune. Înscriindu-se pentru a se ruga pentru proiecte și lucrători prin intermediul buletinului informativ „Traveler’s Palm”, cei care se roagă află mai multe despre modul în care dragostea și Cuvântul lui Dumnezeu transformă comunitățile. Cereți-I lui Dumnezeu să ridice mulți oameni care să susțină slujba de traducere a Bibliei prin rugăciune.

Meditație și rugăciune: Tonga
Wycliffe Tonga Missions (WTM) folosește o serie de metode pentru a-i încuraja pe oameni să folosească Scriptura. Una dintre acestea este prin meditație și rugăciune. Cereți-I Domnului să ofere oportunități pentru ca personalul WTM să viziteze diversele comunități pe care le slujește. Cereți-I Domnului înțelepciunea și discernământul Său în timp ce personalul WTM își pregătește prezentările. Rugați-vă ca multe persoane să fie încurajate și zidite în umblarea lor creștină prin aceste discipline de meditație și rugăciune.

Sursa: Wycliffe România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.