MANA de LUNI: Descoperind și utilizând darurile unice

de Rick Boxx

Când  evaluăm oamenii pentru anumite locuri de muncă și responsabilități, luăm în considerare adesea educația, experiența, CV-urile impresionante și diverse trăsături personale. Dar ținem  noi  cont și de darurile înnăscute ale unei persoane?

Cu ceva timp în urmă, în timp ce predam despre „Chemare”, am provocat un grup de persoane să se roage ca Dumnezeu să le dezvăluie abilitățile și competențele lor unice. De multe ori descoperim că darurile înnăscute, pe care le-am avut practic de la naștere, pot fi factori importanți în succesul nostru  de la locul de muncă. Aceste trăsături pot ajuta la definirea a ceea ce am fost „chemați” să facem atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

Acest lucru a generat discuții considerabile, mai ales că unii participanți  nu s-au oprit niciodată să evalueze domeniile în care ar putea fi dotați într-un mod unic. O participantă, de profesie secretar în domeniul juridic, mi-a spus mai târziu că  ea crede că Dumnezeu a pregătit ceva  mai mult pentru ea. Astfel, ea a decis să se roage ca Dumnezeu să-i dezvăluie care ar putea fi acel lucru, și ca El să îi ofere claritate cu privire la viitoarele ei activități profesionale.

În acea săptămână, șeful ei a informat-o că directorii de la sediul companiei în care lucra au fost atât de impresionați de abilitățile ei de formare, încât au decis să o promoveze, oferindu-i titlul și responsabilitatea de Trainer Național pentru secretarii lor juridici. Ea a fost foarte încântată. După ce s-a descurcat atât de bine în rolul ei de asistent administrativ, ea a descoperit că Dumnezeu avea pregătit mult mai mult pentru ea.

Eșecul în a recunoaște capacitățile unice pe care Dumnezeu le-a integrat în fiecare dintre noi poate duce la eșecul nostru de a realiza și de a ne împlini pe deplin potențialul. Vedem acest principiu  ilustrat în mai multe locuri din Biblie. De exemplu, în cartea Exod – după ce israeliții au fost eliberați de robia și tirania egiptenilor – Dumnezeu a identificat persoane specifice care să îndeplinească sarcini clar definite. O astfel de persoană a fost un bărbat pe nume Bețaleel, care a fost însărcinat cu proiectarea și crearea instrumentelor și  facilităților pentru închinare.

Exodul 31:1-3 spune: „Domnul a vorbit lui Moise şi a zis: „Să ştii că am ales pe Beţaleel….L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înţelepciune, pricepere şi ştiinţă pentru tot felul de lucrări”. Apoi îl vedem pe Bețaleel supraveghind și executând o muncă amănunțită, minunată menită să-i ajute pe israeliți în închinarea lor obișnuită față de Dumnezeu, care îi îngrijise atât de minunat.

Gândindu-mă la modul în care Domnul ne oferă daruri fiecăruia dintre noi într-un mod unic și specific,în minte îmi apare Eric Liddell, care a fost portretizat în filmul „Carele de foc”, apărut în 1981. Liddell s-a angajat să slujească ca misionar în China, dar era și un sportiv talentat. Într-o scenă a filmului, după ce  acesta ratează din neatenție o întâlnire de rugăciune a bisericii pentru că era la un antrenament, sora lui Jennie se apropie de el furioasă. Ea îl acuză că lui nu-i mai pasă de Dumnezeu.

Răspunsul lui Liddell este unul umil, dar direct. El îi explică că intenționează să meargă pe câmpul de misiune în China, dar totodată se simte inspirat divin atunci când alergă – și că dacă nu ar alerga ar însemna să-L dezonoreze pe Dumnezeu. În film el spune: „Cred că Dumnezeu m-a creat cu un scop. Dar m-a făcut și rapid, iar când alerg, simt plăcerea Lui”

 „Simțim plăcerea lui Dumnezeu” atunci când lucrăm? La fel ca Bețaleel, cu toții avem competențe, abilități și cunoștințe oferite de Dumnezeu. Rugați-L să vi le descopere și să le folosească pentru slava Lui.

 

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.