Un prezentator de radio din Australia criticat pentru o emisiune în care a vorbit despre nașterea lui Isus

Gazda unui program de la postul de radio ABC a primit reacții negative după ce a difuzat o emisiune în care a vorbit despre nașterea lui Isus, pe parcursul unui interviu despre originea Crăciunului.

Richard Glover, gazda programului „Drive” de la ABC Sydney, a fost inundat de mesaje de la ascultătorii revoltați, după ce segmentul a fost difuzat miercuri.

Gazda a intervievat-o pe Dorothy Lee, o cunoscută profesoară și erudită de la Universitatea din Melbourne, pentru un segment în care au discutat despre nașterea lui Isus Hristos.

Discuția a făcut parte din programul „Self Improvement Wednesday”, în care sunt abordate o serie de subiecte care acoperă domenii cum sunt istorie, astronomie și filozofie, cu un expert în respectivul domeniu.

Cu toate acestea, la câteva ore după difuzarea programului, Glover s-a văzut nevoit să răspundă pe o rețea socială la o serie de reacții din partea ascultătorilor care s-au arătat revoltați de subiect.

„Atât de mulți sunt supărați pentru șapte minute de emisiune radio despre relatarea biblică a nașterii lui Isus – cu un savant australian care se întâmplă să fie unul dintre cei mai buni din lume”, a scris el.

„Știu că mulți nu sunt credincioși – eu nu sunt credincios – dar de ce sunt atât de supărați pentru o discuție despre un text fundamental pentru atâția oameni din lumea aceasta?”

Glover a apărat abordarea emisiunii, spunând că a fost „minunată și convingătoare, indiferent de convingerile unuia sau altuia”, argumentând că relatarea biblică a fost în mare parte „analiză literară”.

Programul i-a dezbinat însă pe ascultători și a stârnit dezbateri aprinse asupra faptului dacă nu cumva postul național de radio a mers prea departe, găzduind un segment despre religie și creștinism.

„Puteți indica orice text sau document istoric care înregistrează nașterea sau viața lui Isus în afară de Biblie?”, a comentat o persoană.

„Bănuiesc că este ca și cum ai avea invitat un conspiraționist antivaccinist sau un neo-nazist, pentru că părerile lor ciudate sunt interesante”, a comentat un altul.

Alți ascultători au lăudat moderatorul pentru că a găzduit o discuție interesantă despre creștinism înainte de perioada Crăciunului.

„Richard – a fost o emisiune grozavă. Vă mulțumim pentru că ați selectat acest subiect și pentru că l-ați discutat într-un interviu respectuos și interesant”, a spus o persoană.

„Nu lăsa haterii să te doboare. Mi s-a părut foarte interesant”, a scris altul.

„Fie că îți place sau nu, oamenii credincioși fac parte din societate. Ei ar trebui să fie reprezentați în mass-media publică. Să-i ignori este o prostie. Oricine crede că nu ar trebui ca ei să fie ascultați este la fel de habotnic ca și oamenii religioși care îi atacă pe alții pe baza sexualității lor”, a adăugat un al treilea.

Sursa: Daily Mail

2 Comentarii
  1. Calu troian 18 decembrie 2021 Reply
  2. Eugen 18 decembrie 2021 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.