Un cântec de Crăciun pentru cei persecutați și suferinzi din lumea întreagă

Poporul lui Dumnezeu în acest sezon de Crăciun înțelege foarte bine cât de disperată este lumea să aibă un Salvator. În multe privințe, lumea noastră de astăzi este comparabilă cu lumea din vremea în care s-a născut Isus. În mijlocul dificultăților acelei lumi vechi și a celei din zilele noastre, un copil a ajuns să fie Eliberatorul nostru.

Poporul evreu suferea mult în zilele din timpul nașterii lui Isus. Evreii erau colonizați, disprețuiți și sărăciți. Mulți dintre ei au fost trimiși în exil pentru perioade de timp care parcă nu se mai terminau, iar ei s-au întrebat, au scris și au cântat despre când și cum va veni în sfârșit eliberarea, iar suferința lor va fi alinată.

În acea cultură fracturată, salvatorul a venit, nu ca un Eliberator puternic, ci ca un copil despre care cântau îngerii. Un înger l-a instruit pe Iosif să-L numească Isus, ceea ce înseamnă „Eliberator”. Mai târziu, el va deveni cunoscut sub numele de „Emanuel”, care înseamnă „Dumnezeu cu noi”.

Nașterea acestui copil a fost și este cea mai mare minune și cea mai mare veste înregistrată vreodată. Evenimentul nașterii sale nu va fi niciodată depășit. Nu există bucurie mai mare pe tot pământul ca bucuria care se declanșează in perioada Nașterii Domnului.

Și totuși, la fel ca poporul lui Dumnezeu de acum 2000 de ani, minoritatea creștină de astăzi este cel mai mare grup persecutat de pe planetă. Cu o ostilitate neîncetată, creștinii sunt atacați, uciși, defăimați, exilați și închiși sub acuzații false.

Crăciunul acesta este incert pentru mulți creștini de pe tot globul, din China până în Iran până în Pakistan și nu numai. În India extremiștii invadează și distrug biserici, atacă școli și răspândesc ură pe rețelele de sociale.

Animozitatea lor necruțătoare este impregnată în societate. Recent, un investigator din statul Karnataka a raportat că nu au existat convertiri forțate de către creștini din acea zonă. În loc să facă publică vestea că creștinii nu au încălcat legea, autoritățile l-au transferat pe anchetator într-o altă zonă.

Creștinii nu sunt singurul grup în suferință. Săracii din lumea noastră s-au confruntat cu suferințe suplimentare în 2021. Anul virusului COVID s-a extins acum la doi ani. Cu apariția constantă de noi tulpini, tulpina prevalentă acum fiind Omicron, pare să nu aibă sfârșit. În toată această perioadă, COVID a fost folosit ca pretext pentru a închide bisericile și pentru a suprima, de asemenea, închinarea musulmanilor și hindușilor.

Pe măsură ce numărul celor care suferă în întreaga lume crește, cei cărora le pasă de oameni se întreabă ce va aduce 2022.

Poate Dumnezeu ne va surprinde?

În Israel, în urmă cu 2000 de ani, o tânără mamă, având probabil doar șaisprezece ani, trebuie să se fi întrebat același lucru. Ce se va întâmpla cu ea și cu fiul ei, Isus? Maria a fost crescută în învățătura Scripturilor iudaice și aștepta și ea un Eliberator care să salveze Israelul. Ce șoc trebuie să fi fost pentru ea să descopere că El va veni în trupul unui copilaș și că ea a fost aleasă să-i fie mamă.

Această tânără femeie înzestrată cu putere de sus s-a minunat la sarcina de a naște și de a crește copilul-Dumnezeu într-o lume atât de volatilă. Creșterea unui copil în cultura acelei vremi presupunea pe lângă obișnuitele activități de hrănire și îmbrăcare, și munca foarte importantă de a învăța copilul să păzească credința și cultura istorică. Ce bucurie și împlinire trebuie să fi experimentat această tânără femeie în timp ce ea l-a învățat pe Fiul lui Dumnezeu, care s-a născut pentru a fi marele Eliberator.

În timp ce Maria însărcinată purta copilul lui Dumnezeu, cu mintea plină de adevărul Scripturilor Ebraice, credința s-a ridicat în interiorul ei și a izbucnit în cântări. Marele refren al Mariei a fost consemnat de Luca în primul capitol al Evangheliei sale.

Maria a cântat despre marea milă a lui Dumnezeu, care se extinde de la o generație la alta. Ea a cântat despre modul în care Isus aduce puterea lui Dumnezeu de a ne elibera de rău și de răutate, despre cum Isus este și va fi pentru totdeauna Regele etern al lumii pentru toți cei care suferă și sunt persecutați. Isus este Cel care umple gura celor flămânzi, reînvie inimile celor descurajați și dă speranță tuturor celor care suferă și luptă în această viață.

Anul acesta, pe măsură ce recunoaștem nevoia unui Salvator pentru lumea noastră plină de greutăți, să ne ridicăm vocea plini de credință ca cea a Mariei. Copilul ei, acest Isus, trăiește acum în inimile a sute de milioane de oameni. Să ne rugăm pentru suferințele fraților și surorilor noștri în Hristos și pentru cei săraci și nevoiași din lumea noastră. Și să ne bucurăm că Isus a venit pentru ei. Eliberatorul nostru, „Dumnezeul cu noi”, va fi și cu ei.

Sursa: Christian Headlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.