Ce ține de noi!

Stimați creștini,

Cei care am ajuns finalul acestui an știm că nu este vorba în primul rând de evlavia noastră, ci de bunăvoința Tatălui Ceresc.

Să-I mulțumim!

Faptul că și în anul acesta am avut asigurate toate cele necesare vieții materiale și duhovnicești nu se datorează în principal conduitei noastre, ci credincioșiei Păstorului cel Bun.

Să-L iubim!

Rămânerea pe Cale și luarea deciziilor bune nu demonstrează cu precădere înțelepciunea noastră, ci călăuzirea și îndrumările primite de la Duhului Sfânt.

Să-L prețuim!

Credincioșia lui Dumnezeu, consecvența îngrijirii Păstorului și călăuzirea Duhului Sfânt ne obligă la recunoștință, mărturisire și rededicare.

În următoarele zile, vă invit Să prețuim mai mult Soarele decât steaua și mai mult Darul decât darurile. Pentru că istoria ne poate influența prezentul, iar conduita prezentă ne poate determina veșnicia, să facem tot ce ține de noi ca, în perioada aceasta, Fiul lui Dumnezeu să fie recunoscut și adorat de cât mai mulți oameni.

Așa cum spuneam și altădată, dacă în anul acesta v-ați despărțit de cineva drag, ne rugăm pentru mângâierea voastră. Dacă vă aflați în numărul celor care încă mijlocesc și plâng pentru salvarea celor apropiați, ne rugăm ca în sărbătoarea aceasta Fiul lui Dumnezeu să devină și Mântuitorul lor personal. Dacă pe parcursul anului acestuia ați fost răniți, ne rugăm Medicului cel bun să vă vindece. Dacă circumstanțele și schimbările din acest an v-au adus anumite pierderi materiale, nu uitați că Domnul nostru a promis că nu ne va lăsa, nici nu ne va părăsi.

Să apreciem deci mai mult statutul de fii și fiice ale Domnului, să prețuim purtarea Sa de grijă și să creștem în iubire și ascultare de Salvatorul. Să-L mărturisim mai intens, mai clar și cu mai multă putere. Să dăruim cu credincioșie Domnului și cu bucurie fraților de credință și semenilor aflați în dificultăți și nevoi. Indiferent unde și cum vom sărbători în continuare, să încercăm să sporim în tot ce este curat, divin și sfânt.

Să facem tot ce ține de noi ca și în aceste zile Dumnezeu să fie glorificat, sfinții – înflăcărați și păcătoșii – salvați. Mai presus de orice, având în vedere că noi Îl așteptăm cu ardoare pe Cel Sărbătorit, pe Domnul Isus Cristos, să continuăm pregătirea pentru ca întâlnirea cu Mirele să ne aducă nu doar o bucurie mare, ci una veșnică. Să cerem înţelepciune și putere pentru ca, împlinind cerințele primirii binecuvântărilor cerești, să putem fi folosiți de Domnul la binecuvântarea vremelnică și veșnică a multora!

Viorel Iuga

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.