Fata de 13 ani răpită și forțată să se căsătorească cu răpitorul ei de 45 de ani a fost eliberată

LAHORE , Pakistan, 22 decembrie 2021 – Un tribunal din Pakistan a redat custodia lui Arzoo Raja, fata de 14 ani răpită anul trecut din Pakistan, părinților ei, după ce aceasta a mărturisit că dorește să se întoarcă la familia ei, au declarat surse.

Înalta Curte din Sindh (SHC) a emis decizia în cazul Arzoo Raja, cunoscută acum ca Arzoo Fatima, ai cărei părinți îl acuză pe vecinul lor musulman că a răpit-o pe aceasta în Karachi, forțand-o să se convertească la islam și să se căsătorească cu el în 2020.

Instanța o dusese la un adăpost pe 23 noiembrie 2020, după ce Arzoo, aparent sub presiune, a refuzat să meargă la părinții ei. Curtea, însă, a dat posibilitatea să se ia în considerare decizia ei în timp ce se afla la adăpost.

După ce a locuit la centrul de protecție timp de un an, Arzoo a depus o cerere prin care cere să părăsească locația în care se află și să se mute cu părinții ei creștini. Avocatul presupusului soț al lui Arzoo a susținut că, din moment ce ea s-a convertit la islam, nu a putut fi redată la părinții ei deoarece aceștia erau creștini.

Instanța i-a ordonat lui Arzoo să nu se întâlnească cu presupusul ei soț, Ali Azhar, care s-ar putea confrunta cu un proces penal conform legilor privind căsătoria minorilor și violul.

Avocatul Jibran Nasir, care îi reprezintă pe părinții lui Arzoo, a spus că cea mai recentă luptă juridică s-a concentrat doar pe custodie.

„Cazul nostru s-a concentrat strict pe recuperarea fetei, care a și fost redată părinților ei, nu convertirea a fost subiectul dezbătut”, a declarat Nasir pentru Morning Star News.

Nasir, un cunoscut activist pentru drepturile omului, a adăugat că lucrează pentru a-l acuza pe Azhar în temeiul legii din Sindh privind căsătoria minorilor și a legilor privind violul. Azhar, care avea 44 de ani când a fost reținut, a fost eliberat pe cauțiune la începutul acestui an.

Întrebată dacă Arzoo se poate întoarce la credința ei creștină, Nasir a spus că nu există nicio interdicție religioasă sau legală pentru un minor împotriva reconsiderării deciziei de a se converti.

„Dacă a fost într-adevăr forțată să se convertească la islamism și câteva zile mai târziu își găsește curajul să dea o declarație în instanță asupra acestui lucru, judecătorul nu va avea nimic de obiectat”, a declarat Nasir pentru Morning Star News.

Vă reamintim faptul că Arzoo Raja, de 13 ani, a fost forțată să se căsătorească cu bărbatul care a răpit-o,  și care avea 44 de ani, pe 13 octombrie 2020, din localitatea Karshall. De atunci s-u dus mai multe bătălii în care s-a refuzat redarea custodiei părinților acesteia din diferite motive.

Mai multe detalii despre acest caz, puteți citi AICI

SURSA | ChristianHeadlines

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.