Coreea de Nord | Kim Jong-Un cere populației să mănânce mai puțin

Speranță în inima disperării

În octombrie 2021, dictatorul Kim Jong-Un a cerut populației nord-coreene să mănânce mai puțin până când granițele cu China se vor deschide din nou … în 2025! Această cerință vine în contextul în care deja mulți nord-coreeni nu au nimic de mâncare. Potrivit ONU, peste 10 milioane de oameni – sau 40% din populație  – au nevoie de asistență alimentară de urgență. Deja în 1990 o foamete cumplită decimase populația țării.

În ciuda circumstanțelor, creștinii nord-coreeni rezistă. „Chiar dacă ar fi rămas o singură persoană care săse roage pentru Coreea de Nord în numele lui Isus Hristos, sunt sigur că Dumnezeu ar asculta-o”, spune Timothy Cho, un  bărbat care a reușit să evadeze din Coreea de Nord. Cu toate acestea, peste 400.000 de creștini nord-coreeni mijlocesc pentru țara lor în secret!

Încercări care îl apropie pe Dumnezeu

„Doamne, cât timp Coreea de Nord va fi acoperită de acest întuneric?”

Această este o întrebare pe care Timothy o pune adesea lui Dumnezeu în rugăciunile sale. Încă de când era copil, până la evadarea sa din Coreea de Nord, a văzut oameni murind în fața ochilor lui din cauza condițiilor grele de izolarea, foamete, asuprire si persecuție…

„Din cauza suferinței pe care am îndurat-o, am învățat să mă predau complet lui Dumnezeu. El este speranța mea,” a spus el.

Încarcerat într-o închisoare teribilă din China, el a rămas ferm în credința sa. Evrei 11:1 spune: „Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.”

Timothy spune: „Nu știam ce avea să se întâmple cu mine, dar mi-am încredintat viată în mâinile lui Dumnezeu. Puterea și speranța sunt în numele Tatălui nostru și inimile noastre sunt unite în timp ce ne rugăm împreună și îi sprijinim pe cei care sunt vulnerabili, precum frații și surorile noastre din Coreea de Nord. Vă mulțumesc pentru ajutor. Dumnezeu este la lucru, El își împlinește promisiunile, iar noi Îl așteptăm”.

SURSA | PortesOuvertes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.