Un an plin de pace și lumină

Am ajuns din nou la sfârșit de an. Din nou ne facem o cercetare interioară, sau cel puțin asta ar trebui să facem, să ne gândim la ce am făcut bun, la ce am făcut rău, la ce am fi putut să facem bine și nu am făcut, pe câți i-am vorbit de rău, pe câți i-am încurajat, sau pe câți i-am descurajat, și realizăm că sunt unele lucruri pe care le-am făcut și am fi vrut să nu le facem, sunt decizii pe care le-am luat și acum le regretăm.

Se încheie anul 2021 și ne gândim cu o oarecare teamă la ce va urma. Ne gândim la viitor cu tristețe pentru că, spunem noi, „a mai trecut un an”, când, de fapt, trecerea dintr-un an în altul se face într-o secundă.

Anul 2021 a fost un an în care unii dintre cei dragi ai noștri au plecat în veșnicia pentru care s-au pregătit. A fost anul în care am realizat că unitatea e mai importantă decât credeam și că libertatea e mai dulce decât am știut. Am realizat că adunarea la închinare e mai de preț atunci când știm că unii sunt persecutați pentru că se numesc creștini. Am realizat cât de importantă e părtășia când guvernele lumii dau legi care interzic adunările.

Au mai rămas câteva ore până când va picura și ultimul bob de nisip din clepsidra anului 2021 și ca la fiecare început de an vom lua decizii noi. Îndemnul nostru este să îl luăm exemplu pe Pavel, care spune că scopul lui este să-L cunoască pe Hristos, să fie ca Hristos și să-L câștige pe Hristos (Filipeni 3:8). Să ne îndreptăm privirea înspre țintă, la fel ca un sportiv hotărât, care lasă deoparte tot ce este dăunător și renunță la orice ar putea să-i distragă atenția de la atingerea scopului său… de la câștigarea trofeului!

Haideți să nu mai permitem trecutului să dicteze cum va arăta viitorul nostru, să ne concentrăm pe creșterea în credință și pe identitatea noastră în Isus Hristos. Ținta noastră să nu fie un lucru pământesc în anul 2022, ci un cuget nou, o persoană nouă în Isus Hristos.

Vă dorim din suflet ca în 2022 să fiţi mai însetaţi după izvorul vieţii – Biblia. Mai fericiţi în zorii dimineţii, momente divine în prezenţa Creatorului, mai blânzi şi mai buni cu cei săraci, robiţi de patimi şi cu inimile frânte de păcate.

Vă dorim să purtaţi în piept inima Domnului Isus, care a vindecat, a binecuvântat, a mângâiat, a ridicat, a îmbărbătat, dar şi a mustrat în dragostea Lui desăvârşită. Să dăruiţi mai mult decât primiţi, iar când obosiţi să fiţi întăriţi de bunătatea lui desăvârşită.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă urează un 2022 plin de pace și lumină, în inimă și în casele dvs. Să aveți puterea să vă refugiați în brațele Tatălui ceresc în furtunile și văile adânci ale disperării, și în dificultățile prin care veți trece să descoperiți bucuria și binecuvântarea suferinței care sfințește, curățește și ne crește.

La mulți ani dragi cititori!
Echipa StiriCrestine.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.