Katalin Novák, o creștină devotată are toate șansele să devină președinte în Ungaria

Katalin Novák ar putea deveni prima femeie care deține președinția țării, și cel mai tânăr președinte de la căderea Cortinei de Fier în 1990. FIDESZ, partidul primului ministru Viktor Órban care îi susține candidatura, are o mare majoritate în parlamentul maghiar (133 de susținători din 199).

O creștină devotată, politicianul pro-familie în vârstă de 44 de ani a vorbit mult și despre o „Ungarie prietenoasă cu familia”. Într-o postare pe Twitter din 27 decembrie, ea a declarat: „Concetățenii noștri maghiari care trăiesc peste graniță, familiile care au în componența lor copii bolnavi, familiile monoparentale și comunitățile de romi fac parte din viitorul nostru colectiv maghiar. Voi acordă o atenție deosebită fiecăruia dintre ei”.

Printre prioritățile ei de până acum s-au aflat mai multe acțiuni pro-familie, cum ar fi:  creșterea natalității în țară și îmbunătățirea sprijinului pentru copiii cu nevoi suplimentare.

Politicianul pro-viață, numit de revista Forbes drept cea mai puternică femeie din Ungaria, se înfățișează adesea pe rețelele de socializare cu familia ei și vorbește despre importanța principiilor creștine în societate.

Într-un interviu din luna octombrie acordat unui jurnalist finlandez, Novák a spus că citirea Bibliei face parte din rutina ei personală zilnică, adăugând că credința în Dumnezeu îi modelează gândirea cu o „perspectivă eternă”, în ciuda criticilor pe care guvernul ei le primește de la politicienii din alte părți ale Europei.

În ultimii ani, Ungaria s-a ciocnit de mai multe ori cu politicile Uniunii Europene (din care este membră din 2004) din cauza unor politici cu care nu au căzut de acord, inclusiv introducerea educației sexuale în școli, criza refugiaților și prezența valorilor creștine în viața publică.

Aceste ciocniri au reflectat „diferențele morale” dintre diferitele regiuni ale Europei, a declarat în urmă cu un an secretarul general al Alianței Evanghelice Maghiare, Istvan Horvath, pentru Evangelical Focus. Maghiarii în general „nu doresc să adopte abordarea liberală care este acum acceptată în țările occidentale”, a spus el.

SURSA | Evangelical Focus

2 Comentarii
  1. Adriana 5 ianuarie 2022 Reply
  2. Lixandru Rodica 5 ianuarie 2022 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.