Sărbătoarea Nașterii Domnului a creștinilor montagnard din Vietnam întreruptă de poliție

Autoritățile din provincia Phu Yen din Vietnam au hărțuit zeci de creștini montagnard care se pregăteau să sărbătorească Nașterea Domnului, acuzându-i că au încercat să răstoarne regimul comunist.

Potrivit Radio Free Asia, aproximativ 60 de adepți ai Bisericii Evanghelice a lui Hristos din satul Ea Lam au fost percheziționați de poliție, l-au bătut pe pastorul lor și li s-a confiscat un banner.

Poliția l-a atacat și reținut pentru prima dată pe Y Cuon Nie, pastorul bisericii și un alt misionar pe 22 decembrie, în timp ce acesta se afla la o tipografie pentru a face bannere de sărbătoare.

„Când am fost la Viet Long Printers pentru a face un banner cu mesaj creștin legat de Nașterea Domnului, care costa 240.000 de dong (11 USD), au venit, au confiscat bannerul și m-au lovit în spate. M-au dus la sediul poliției din orașul Tan Lap, spunând că nu este permis”, a declarat el pentru RFA. Pastorul a fost eliberat cinci ore mai târziu.

În ajunul Crăciunului, poliția condusă de locotenent-colonelul Dinh Ngoc Dan a percheziționat casa pastorului Nie, în timp ce el și membrii bisericii țineau slujba de Crăciun, cerându-le credincioșilor adunați să oprească activitatea care o aveau. Pastorul a fost dus din nou la secția de poliție pentru audieri.

Pastorul Nie a spus că membrii bisericii sale au fost presați de autorități să renunțe la credință. În Vietnam, minoritățile etnice, cum ar fi Hmong și montagnard, care au un procent ridicat de creștinism, sunt adesea supuse hărțuirii pentru etnia și credința lor.

SURSA | Persecution.org

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.