Facebook blochează reclamele unui editor conservator de cărți pentru copii

Facebook a dezactivat definitiv contul și reclamele unui editor conservator de cărți pentru copii care oferă biografiile mai multor persoane publice și cunoscute din istoria SUA, cum ar fi: a președintelui Ronald Reagan, economistului Thomas Sowell și judecătorului de la Curtea Supremă Amy Coney Barrett, biografiile „oamenilor care au făcut SUA mare”, după cum se arată scris pe pagina de internet a publicației.

Gigantul rețelelor de socializare a susținut că „Heroes of Liberty” a încălcat regulile împotriva „conținutului de calitate scăzută sau perturbator”, potrivit Fox Business.

„Întrebarea noastră este: nu mai este permisă o biografie pentru copii pe Facebook? Nu știm. Dar se pare că promovarea uneia poate ucide o afacere”, a spus editorul și membru al consiliului de administrație al „Heroes of Liberty”, Bethany Mandel, în fața presei.

„Am început să investim în reclamele pe Facebook cu patru luni înainte de a lansa prima noastră carte, am investit cea mai mare parte din bugetul nostru de marketing pe platforma de socializare Facebook, iar acum banii pe care i-am cheltuit deja, precum și activele și datele noastre au dispărut. Din punct de vedere al marketingului, ne-am întors de unde am pornit, iar din punct de vedere financiar este și mai rău”, a adăugat ea.

Facebook a blocat reclamele pe 23 decembrie, iar după ce echipa „Heroes of Liberty” a cerut explicații, contestând decizia platformei, Facebook a dezactivat permanent contul, potrivit Fox Business.

Într-un mesaj din partea companiei, aceștia și-au justificat acțiunea spunând: „Acest cont, reclamele sale și unele dintre activele sale publicitare sunt dezactivate deoarece nu au respectat politica noastră privind conținutul de calitate scăzută sau perturbator”.

După ce editorul a contestat și această decizie, Facebook a venit cu un nou răspuns: „După o analiză finală a acestui cont, s-a confirmat că nu respectă politicile noastre de publicitate sau alte standarde. Nu mai puteți face publicitate cu acest cont, iar reclamele și activele sale vor rămâne dezactivate. Această este decizia noastră finală”.

Imediat după ce au început să facă publicitate cărților, a apărut un grup de oameni care s-a arătat foarte nemulțumit de decizia autorilor de a scrie biografiile lui Ronald Reagan, Thomas Sowell și Amy Coney Barrett; oameni pe care autorii i-au numit „Heroes of Liberty” (eroii ai libertății), unii lăsând chiar comentarii de amenințare adresate publicației.

În ce privește viitorul cărților, Barret a declarat că va crea un abonament care va face o legătură directă între ei și cititorii lor.

SURSA | CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.