Avortul,principala cauză de deces la nivel mondial pentru al doilea an consecutiv

Potrivit statisticilor din baza de date despre sănătate Worldometer, principala cauză de deces la nivel mondial a fost, pentru al doilea an consecutiv, avortul.

Descoperirile au fost furnizate de instrumentul de arhivă pe internet, Wayback Machine. Instrumentul a oferit ultimele date disponibile a înregistrărilor Worldometer despre câte avorturi au fost efectuate până în noaptea de Anul Nou. Cifrele culese arata că aproximativ 42,6 milioane de copii au fost avortați în întreaga lume în 2021, relatează The Christian Post.

Analiza a mai constatat că 13 milioane de oameni au murit din cauza bolilor transmisibile, ceea ce o face a doua cauză de deces în 2021. Alte cauze de deces pe plan mondial au fost: cancerul (8,2 milioane de persoane), decese legate de fumat (aproape 5 milioane), decese legate de consumul de alcool (aproximativ 2,5), HIV/SIDA (1,7 milioane de persoane), accidente de mașină (1,3 milioane de persoane) și sinucideri (1,1 milioane).

Pe lângă acestea, aproximativ 850.000 de oameni au murit din cauza bolilor legate de consumul de apă, aproape o jumătate de milion de oameni au murit din cauza gripei sezoniere, 400.000 de decese din cauza malariei și peste 300.000 de mame au murit în timpul nașterii.

Într-un set separat de statistici, Worldometer a constatat că 3.524.139 de persoane au murit din cauza complicațiilor COVID-19 în 2021.

Anul trecut au murit aproximativ 58,7 milioane de oameni. La acest număr, însă, nu se adaugă si decesele cauzate de avort. Dacă ar fi inclus și numărul de avorturi, numărul total al deceselor în 2021 ar fi depășit 100 de milioane.

După cum a raportat Christian Headlines anul trecut, avortul a fost principala cauză de deces și în 2020, cu peste 42,6 milioane de sarcini întrerupte.

Doar în SUA, avortul a fost principala cauză de deces în ultimii ani. Potrivit unui raport al CDC, aproximativ 625.346 de avorturi au fost efectuate în întreaga țară în 2019. Această statistică a inclus doar datele din 47 din cele 50 de state. California, cel mai populat stat al națiunii, nu a fost inclusă în statistica.

Cu toate că avortul a fost principala cauză de deces anul trecut, 2021 a fost, de asemenea, un an record pentru restricțiile de avort. Un raport al organizației pro-avort Guttmacher Institute a numit anul 2021 „cel mai rău an pentru drepturile la avort din aproape jumătate de secol”. Aproximativ 106 noi restricții privind avortul au fost semnate anul trecut.

La momentul scrierii acestui articol, Worldometer a înregistrat peste 895.500 de avorturi au fost efectuate în întreaga lume in doar o săptămâna de când am intrat in noul an.

SURSA | Christian Headlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.