Bunăstarea unei țări depinde de statura morală a poporului, începând cu cei din conducere, iar prima cerință pentru a fi un bun conducător este preocuparea pentru virtute. Dar cum pot ajunge conducătorii, alături de noi ceilalți, să dobândească priceperea de acționa și a simți corect? Și dacă ajung la această înțelepciune, de unde curajul de a practica ceea ce consideră valoros? Și, cu atât mai mult, cum ne păstrăm această capacitate de a acționa corect și just în condiții ostile, grele, periculoase și de stres?
Întrebări repetate de-a lungul secolelor și nenumărate răspunsuri, multe dintre ele valoroase și validate de viața și, uneori, de sacrificiul celor care ne-au transmis aceste învățături. În explorarea acestei tematici, „Virtuțile creștine între antici și moderni”, îi vom avea ghizi, în Dialogos, pe Emil Bartoș și Bogdan Tătaru-Cazaban.
DATE BIOGRAFICE
BOGDAN TĂTARU-CAZABAN (n. 1977), este Director și cercetător științific la Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române. A studiat filosofie și teologie, este doctor în filosofie antică și medievală, cadru didactic asociat al Departamentului de Limbi și Literaturi romanice, clasice și neogreacă (Universitatea din București). Co-fondator al revistei internaționale Chora. Revue d’études anciennes et médiévales și membru al mai multor asociații și societăți academice (Asociația Română de Istorie a Religiilor, Association internationale d’études patristiques, Societatea Română de Studii Bizantine, International Orthodox Theological Association, Societatea de Studii Clasice).
Între 2010 și 2016 a fost ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun. Pentru activitatea în serviciul public a fost distins cu Ordinul „Pius al IX–lea“ în grad de Mare Cruce, Ordinul „Pro Merito Melitensi” în grad de Mare Cruce, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, Ordinul Coroanei Belgiei în grad de Comandor.
Prima ediție din 2022, se ține joi, 20 ianuarie, în intervalul orar 18:00-20:00. Sesiunea se va desfășura cu prezența fizică și online pe pagina oficială de Facebook! Evenimentul va fi găzduit de Biserica „Metanoia” din Arad, pe adresa: Tribunul Dobra, nr. 8.
Datorită condițiilor sanitare, în Auditoriul principal unde se va desfășura conferința, accesul va fi asigurat cu respectarea regulilor de protecție în vigoare. Participanții, atât cei din sală, cât și „urmăritorii online”, vor avea posibilitatea să adreseze întrebări și să primească răspunsuri relevante.